ΗΠΑ: H δημόσια υποστήριξη του Τραμπ σε υποψηφίους δεν αρκεί πλέον για τη νίκη στους προκριματικούς εκλογικούς κύκλους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ για τον προεκλογικό αγώνα για τη Γερουσία στην Αλαμπάμα δεν έχει την αναμενόμενη πρόοδο.

Η επιλογή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για την Πενσιλβάνια αποσύρθηκε από τις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, μετά την απώλεια της επιμέλειας των παιδιών του.

Στην Αλάσκα και στη Βόρεια Καρολίνα, δύο άλλοι υποψήφιοι για τη Γερουσία που έλαβαν τη δημόσια υποστήριξη του Τραμπ, είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων, σημειώνει το POLITICO.

O Τραμπ μπορεί ακόμη να έχει σιδηρά πυγμή στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αλλά τα όρια της επιρροής του θα φανούν ξεκάθαρα στις προκριματικές εκλογές ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Κογκρέσου το 2022.

Υποψήφιοι για τη Γερουσία, για τους οποίους έχει εκδηλώσει δημόσια την υποστήριξή του, ανακαλύπτουν ότι αυτή η υποστήριξη του Τραμπ δεν αποτελεί εγγύηση επιτυχίας σε προκριματικές εκλογές με πολλούς υποψηφίους.

«Νομίζω ότι οι ψηφοφόροι του Τραμπ είναι έτοιμοι, έχουν τη θέληση και μπορούν να ακολουθήσουν την υπόδειξή του για έναν συγκεκριμένο υποψήφιο που δεν γνωρίζουν καλά», δήλωσε ο Γκρεγκ Κέλερ, ένας υπεύθυνος για τη στρατηγική των Ρεπουμπλικάνων που υποστηρίζει ότι η εκδήλωση της δημόσιας υποστήριξης του Τραμπ για έναν υποψήφιο έχει «υψηλή αποτελεσματικότητα». «Αλλά το αν και το πότε έχει διαπράξει πολιτικά λάθη σχετικά με τις επιλογές αυτές για λογαριασμό ενός υποψηφίου που δεν ήταν ο κατάλληλος ή με την επιλογή της κατάλληλης χρονικής στιγμής για την εκδήλωση της δημόσιας υποστήριξης του, παραμένει ανοιχτό», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Τραμπ έχει μέχρι σήμερα υποστηρίξει δημόσια υποψηφίους σε 15 εκλογικές αναμετρήσεις εδρών της Γερουσίας. Περίπου οι μισοί από τους υποψηφίους που έχει υποστηρίξει είναι εν ενεργεία γερουσιαστές που αναμένεται ότι θα διεκδικήσουν το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις έδρες τους.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη εμπλακεί σε άλλες εκλογικές μάχες εσωκομματικής πρόκρισης, καθώς η εκδήλωση της δημόσιας υποστήριξης του θεωρούνταν κάποτε αρκετή για την τελική επικράτηση του υποψηφίου που στήριζε δημόσια.

Ωστόσο μέχρι σήμερα η τακτική αυτή δεν έχει αποδώσει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Στην Αλαμπάμα, όπου ο Τραμπ εξακολουθεί να παραμένει υπερβολικά δημοφιλής, ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Μο Μπρουκς δίνει σκληρή εσωκομματική μάχη, παρά την εκδήλωση της δημόσιας υποστήριξης του Τραμπ στο πρόσωπό του. Ο Μπρουκς είναι βετεράνος, μέλος του Κογκρέσου, που έχασε στον προκριματικό κύκλο για την Γερουσία το 2017, ενώ έχει συγκεντρώσει λιγότερο από το μισό του ποσού των 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων, που έχει λάβει η εσωκομματική αντίπαλός του Κέιτι Μπριτ.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.