Γαλλία: Σταθερός στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο

Σταθερός παρέμεινε ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Δεκέμβριο, δίνοντας μία ένδειξη ότι οι πιέσεις στις τιμές μπορεί να είναι κοντά στην κορύφωσή τους στην Ευρωζώνη, μετά την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο πληθωρισμός στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ανήλθε στο 3,4% σε ετήσια βάση και ήταν ελαφρά χαμηλότερος από το 3,5% που ανέμεναν οικονομολόγοι, ανακόπτοντας μία τάση ανοδικών εκπλήξεων.

Η αύξηση του ενεργειακού κόστους επιβραδύνθηκε, αντισταθμίζοντας την επιτάχυνση στις αυξήσεις των τιμών των τροφίμων και των βιομηχανικών προϊόντων. Οι τιμές των υπηρεσιών αυξήθηκαν ελαφρά χαμηλότερα σε σχέση με τον Δεκέμβριο και συγκεκριμένα 1,8% έναντι 1,9%, αντίστοιχα.

Στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα εντός της εβδομάδας αναμένεται να δείξουν μείωση του πληθωρισμού στη Γερμανία και στην Ευρωζώνη ως σύνολο.

Ωστόσο, η Ισπανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τον υψηλότερο πληθωρισμό 30 ετών και τα στοιχεία που θα ανακοινώσει η Ιταλία αύριο αναμένεται να δείξουν επιτάχυνση του πληθωρισμού στο 4,2% τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.