Κύπρος: Σήμερα η υποβολή ενδιαφέροντος για διεκδίκηση του χρίσματος του υποψηφίου του ΔΗΣΥ στις προεδρικές εκλογές του 2023

Η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος από μέλη του κυβερνώντος κόμματος για διεκδίκηση του χρίσματος του υποψηφίου του ΔΗΣΥ ως προς το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στις προεδρικές εκλογές του 2023 διεξάγεται σήμερα, στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού στην οδό Πινδάρου, στη Λευκωσία.

   Η διαδικασία πραγματοποιείται από τις 09:30 και θα ολοκληρωθεί στις 12:00 στο Μέγαρο «Γλαύκος Κληρίδης», Αίθουσα «Κερύνεια», στον 3ο όροφο.

   Δικαίωμα υποβολής έχουν τα μέλη που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο Μελών του Κόμματος μέχρι και την 11η Οκτωβρίου 2021.

   Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ΔΗΣΥ στις 3 Ιανουαρίου 2022, για την υποβολή ενδιαφέροντος για διεκδίκηση του χρίσματος του υποψηφίου του Δημοκρατικού Συναγερμού για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στις προεδρικές εκλογές του 2023, με βάση το Άρθρο 10.1.7. και το Άρθρο 30.4 του Καταστατικού, το Ανώτατο Συμβούλιο υποδεικνύει με εκλογή τον υποψήφιο του κόμματος σε προεδρικές εκλογές και δύναται να παραπέμψει το αποτέλεσμα για επικύρωση από το Παγκύπριο Συνέδριο.

   Ως εκ τούτου, το Πολιτικό Γραφείο θα συνέλθει αύριο, Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022, για να εξετάσει την εγκυρότητα των αιτήσεων ενδιαφέροντος σε σχέση με το Σύνταγμα, τη Νομοθεσία και το Καταστατικό και ακολούθως να τις υποβάλει προς το Ανώτατο Συμβούλιο, του οποίου η Σύνοδος έχει καθοριστεί για το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.