Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ κοντά στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας.

Εμφανώς συγκλονισμένη, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ είδε σήμερα από κοντά τα ερείπια ενός σπιτιού, κοντά στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας.

«Μου προκαλεί ένα πολύ βαρύ συναίσθημα το γεγονός ότι εδώ, ακριβώς δίπλα στην παραλία, που θα έπρεπε να είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη στη χώρα, μπορεί κανείς να νιώσει πραγματικά τι συνέβη πριν από χρόνια», είπε η Μπέρμποκ, κατά την επίσκεψή σε ένα πρώην θέρετρο, κοντά στο λιμάνι της Μαριούπολης.

«Από τη μια μέρα στην άλλη, οι άνθρωποι έχασαν όλα όσα είχα, παιδικά παιχνίδια κείτονται ακόμη στην άκρη του δρόμου, τα σπίτια είναι κατεστραμμένα. Και αυτό που κάποτε ήταν προορισμός διακοπών τώρα είναι η ορατή απόδειξη ότι έχουμε πόλεμο στη μέση της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Η Μπέρμποκ πήγε αεροπορικώς στην ανατολική Ουκρανία, μετά τις συνομιλίες που είχε την Δευτέρα στο Κίεβο με τον Ουκρανό ομόλογό της, τον Ντμίτρο Κουλέμπα, στο πλαίσιο των διπλωματικών προσπαθειών για την αποκλιμάκωση της κρίσης με τη Ρωσία. Η Ουκρανία ενθαρρύνει τέτοιες περιοδείες, ώστε οι σύμμαχοί της να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα της σύγκρουσης μεταξύ των αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Ντονμπάς.

Σύμφωνα με το Κίεβο, 15.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην περιοχή αυτήν από το 2014. Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας αλλά αρνείται ότι σχεδιάζει μια επίθεση, όπως φοβούνται οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.