ΝΥΚΤΑ ΑΓΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝΤΑΙ ΚΙΕΒΟ ΧΑΡΚΟΒΟ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ

Ολονύχτιες είναι οι μάχες σε Κίεβο, Χάρκοβο και Μαριούπολη ενώ συνεχίζεται η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στο Χάρκοβο κοντά σε αεροπορική βάση κτυπήθηκε αποθήκη πυρομαχικών, ενώ ακούγονται συνεχείς εκρήξεις. Στην Μαριούπολη που έχει βυθιστεί στο σκοτάδι ήχησαν οι σειρήνες για επικείμενη αεροπορική επιδρομή και επίθεση για κατάληψη της πόλης, ενώ οι κάτοικοι έχουν τρέξει στα καταφύγια.

Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονται σε διάφορες γειτονιές του Κιέβου, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη συσκότιση. Χθες οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χτύπημα στον πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους  5 άνθρωποι , όλοι μέλη  της ίδιας οικογένειας

Νέες εκρήξεις καταγράφηκαν κοντά σε αεροπορική βάση του Χαρκόβου. Σύμφωνα με πληροφορίες επλήγη αποθήκη πυρομαχικών.

Περικυκλωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις είναι η Μαριούπολη Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αργά τη νύχτα ήχησαν οι σειρήνες προειδοποιώντας για νέα αεροπορική επιδρομή. Οι κάτοικοι καλούνται να μεταβούν στα καταφύγια

 Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΣΚΑΙ είναι θέμα ωρών να αρχίσει μια επίθεση από τις ρωσικές  δυνάμεις για την κατάληψη της πόλης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρέσβης  Φραγκίσκος Κωστελένος ανέφερε ότι σήμερα θα αναχωρήσει από την πόλη ένα κομβόι ελλήνων εργαζομένων στο προξενείο, δημοσιογράφων και ομογενών που επιθυμούν να φύγουν. Η απόφαση  ελήφθη μετά την ανακοίνωση από τη ρωσική πλευρά ότι ανοίγει σήμερα ανθρωπιστικός διάδρομος.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στην πόλη της Χερσώνας στα νότια της Ουκρανίας, αλλά η Ουκρανία εξακολουθεί να ελέγχει το κτίριο της διοίκησης της πόλης, σύμφωνα με έναν σύμβουλο του Ουκρανού υπουργού  Εσωτερικών

Τέσσερις άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, σκοτώθηκαν χθες Τρίτη όταν χτυπήθηκαν σπίτια στην ουκρανική πόλη Ζιτόμιρ (βορειοδυτικά) από ρωσικό πύραυλο Κρουζ που κατά τα φαινόμενα είχε στόχο παρακείμενη αεροπορική βάση, ανέφερε μέσω Telegram ο Αντόν Γκερασένκο, σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτόν, πήραν φωτιά σπίτια κοντά στη βάση της 95ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού στη Ζιτόμιρ, 120 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας.

Πηγή: skai.gr

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.