ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ – ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ – ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Για δεύτερη βραδιά οι Ρώσοι πολιορκούν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο, όπου ακούγονται από τις πρώτες πρωινές ώρες πολλές και ισχυρές εκρήξεις και οι οποίες έχουν ενταθεί γύρω στις 4 το πρωί.

Στην ουκρανική πρωτεύουσα, έχουν ηχήσει από νωρίς οι σειρήνες της αεράμυνας και οι κατοικοι κλήθηκαν να πάνε αμέσως σε καταφύγια, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν εκρήξεις, αλλά δεν δίνονται λεπτομέρειες. Δεν είναι ξεκάθαρο αν βρίσκεται σε εξέλιξη αεροπορική επιδρομή ή ποιοι είναι οι στόχοι.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε μάχες στα όρια του Κιέβου και σε πιθανή κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους. Δεν είναι δυνατή η επαλήθευση των πληροφοριών αυτών ανεξάρτητα.

«Ο εχθρός προσπαθεί να εισβάλει στην πρωτεύουσα», προειδοποίησε ο δήμαρχος Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω Telegram.

Να σημειωθεί ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις πολιορκούν όλες τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας Κίεβο, Μαριούπολη, Χάρκοβο, Οδησσό όπου γίνονται σκληρές μάχες και βομβαρδίζονται από αέρος (Αεροπορία) και από το έδαφος (Πυροβολικό) ενώ έχουν καταλάβει και την Χερσώνα. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι εκατοντάδες πολίτες νεκροί, μεγάλες καταστροφές κτιρίων και υποδομών, εγκατάλειψη των μεγάλων πόλεων αλλά και το γεγονός ότι κοντά 1.000.000 Ουκρανών υπολογίζεται ότι έχει εγκαταλείψει την χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.