Για πολιτική καπήλευση της επαναλειτουργίας του Νεωρίου Σύρου, έργο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τονίζοντας ότι η μόνη συμβολή του είναι τα εγκαίνια.

Με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ναυπηγεία Σύρου, η αρμόδια τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εξαπολύει δριμύτατο κατηγορώ τονίζοντας ότι η «συμβολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Νεώριο της Σύρου ήταν μόνο τα εγκαίνια».

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επιχείρησε σήμερα να καπηλευθεί πολιτικά την επαναλειτουργία του Νεωρίου της Σύρου, «χωρίς να αναγνωρίσει ότι αποτελεί έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».  Όπως σημειώνει «γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Σύρου και των Κυκλάδων, το έργο της επαναλειτουργίας του Νεωρίου με ενεργούς όλους τους εργαζόμενους οφείλεται στην πολιτική και στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Ένα έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που απέδωσε «700 θέσεις εργασίας, 11 εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία του νησιού και αναζωογόνησε το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ένα έργο που ολοκληρώθηκε από το εγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης που έγινε το 2018 και άρχισε να υλοποιείται το 2019» σημειώνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κ. Μητσοτάκη στη Σύρο, υπογράφηκαν έξι συμφωνίες «προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, την εκπαίδευση – κατάρτιση και την ανάπτυξη νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων, ειδικά στον τομέα της ενέργειας» σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο όπως τονίζει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «οι συμφωνίες που υπέγραψε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης περιλαμβάνονταν στο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Νεωρίου» που είχε σχεδιάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συμβολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν κυρίως η διοργάνωση και επικοινωνιακή εκμετάλλευση των εγκαινίων» καταλήγει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Αναλυτικά η δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου:

Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε σήμερα να καπηλευθεί πολιτικά την επαναλειτουργία του Νεωρίου της Σύρου, χωρίς να αναγνωρίσει ότι αποτελεί έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως, όμως, γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Σύρου και των Κυκλάδων, το έργο της επαναλειτουργίας του Νεωρίου με ενεργούς όλους τους εργαζόμενους οφείλεται στην πολιτική και στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα έργο που απέδωσε 700 θέσεις εργασίας, 11 εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία του νησιού και αναζωογόνησε το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ένα έργο που ολοκληρώθηκε από το εγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης που έγινε το 2018 και άρχισε να υλοποιείται το 2019.

Οι συμφωνίες που υπέγραψε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης περιλαμβάνονταν σ’ αυτό τον στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Νεωρίου. Η συμβολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν κυρίως η διοργάνωση και επικοινωνιακή εκμετάλλευση των εγκαινίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.