Η Αυστραλία καταγγέλει την Κίνα για τα στρατιωτικά γυμνάσια που κάνει γύρω απο τις ακτές της Ταϊβάν

Τα στρατιωτικά γυμνάσια, που διεξάγει η Κίνα γύρω από την Ταϊβάν, “είναι δυσανάλογα και αποσταθεροποιητικά”, κατήγγειλε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Πένι Ουόνγκ.

“Η Αυστραλία είναι βαθιά ανήσυχη από την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από την Κίνα στα ύδατα γύρω από τις ακτές της Ταϊβάν”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Ουόνγκ.

“Η Αυστραλία συμμερίζεται τις ανησυχίες της περιοχής γι’ αυτή την κλιμάκωση της στρατιωτικής δραστηριότητας και ειδικά για τον κίνδυνο λάθους υπολογισμού”, είπε και πρόσθεσε: “Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση και σε αποκλιμάκωση”.

Η ίδια πρόσθεσε πως η χώρα της “δεν επιθυμεί καμία αλλαγή στο στάτους κβο στο Στενό της Ταϊβάν” και συνεχίζει, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η πλειονότητα των χωρών, να μην αναγνωρίζει παρά μόνο μια κινεζική κυβέρνηση, εκείνη του Πεκίνου.

Η Αυστραλή υπουργός έκανε την δήλωση αυτή απο την Πνομ Πενχ, στο Βιετνάμ, όπου συμμετέχει στη Σύνοδο κορυφής των χωρών της Νοτιανατολικής Ασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΒΧ)

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.