ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥ FBI Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΟΡΙΝΤΑ

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι πράκτορες του FBI έκαναν έφοδο στο σπίτι του στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα. Οπως μεταδίδουν απο την Ουάσιγκτον τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters, AFP και το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην ανακοίνωση του ο Ντόναλντ Τράμπ σημειώνει οτι "Η έρευνα στο διάσημο Μαρ-α-Λάγκο, παρότι «συνεργάστηκα με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες», δεν ήταν «ούτε απαραίτητη ούτε προσήκουσα», και καταγγέλει "ότι υφίσταται πολιτικό διωγμό"

«Το έθνος μας ζει μαύρες μέρες, το όμορφο σπίτι μου, το Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, πολιορκείται και ερευνάται και έχει καταληφθεί από πολυάριθμους πράκτορες» του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας, επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από αμερικανικά ΜΜΕ, ο Τραμπ δεν βρισκόταν στη Φλόριντα τη στιγμή της επιδρομής. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως και ο Λευκός Οίκος.

Η έρευνα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το περιεχόμενό της, φάνηκε να επικεντρώνεται σε υλικό που είχε φέρει μαζί του ο κ. Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, την ιδιωτική του λέσχη και κατοικία του, αφού έφυγε από τον Λευκό Οίκο. Αυτά τα κουτιά περιείχαν πολλές σελίδες διαβαθμισμένων εγγράφων. Ο Τραμπ καθυστέρησε να επιστρέψει 15 κιβώτια υλικού -που ζητήθηκαν από αξιωματούχους- στα Εθνικά Αρχεία για πολλούς μήνες. Και το έκανε μόνο όταν απειλήθηκε ότι θα αναληφθεί δράση για την ανάκτησή τους.

Επίσης οι πληροφορίες λένε οτι ο πρώην πρόεδρος δήλωσε απόψε ότι το F.B.I. είχε ψάξει το σπίτι του στο Παλμ Μπιτς, Φλόριντα, και είχε ανοίξει ένα χρηματοκιβώτιο – ένας ισχυρισμός που αν ειναι ακριβής τότε πρόκειται για κλιμάκωση στις διάφορες έρευνες για τον Τραμπ.

Επίσης άτομο που είναι εξοικειωμένο με την έρευνα είπε ότι οι πράκτορες διενεργούσαν έρευνα εξουσιοδοτημένη από δικαστήριο καθώς διερευνούν τον πιθανό λάθος χειρισμό απόρρητων εγγράφων που στάλθηκαν στο Mar-a-Lago.

Πάντως σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η έρευνα σχετίζεται με το γεγονός ότι αυτή η υπερπολυτελής βίλλα των 129 δωματίων, ανήκει στις επιχειρήσεις ΤΡΑΜΠ και δεν ειναι προσωπική του περιουσία . Αν ισχύει αυτό τότε ο Αμερικανικό δημόσιο κακώς καταβάλει ενα τεράστιο ποσό ετησίως για την συντήρηση και λειτουργία της, ειδικά στις ημέρες που ο πρώην πρόεδρος μένει εκεί μαζί με την οικογένεια του.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.