ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κογκρέσου στην Ταϊβάν – Πως θα αντιδράσει η Κίνα ;

Μία αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ θα επισκεφτεί την Ταϊβάν σήμερα και αύριο για να συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, όπως ανέφερε σήμερα η αμερικανική πρεσβεία στην Ταϊβάν, σε μία ανακοίνωσή της.

Η συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επίσκεψης στην περιοχή της Ινδίας και του Ειρηνικού, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Οι αξιωματούχοι θα συζητήσουν ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων και των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ταϊβάν, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, πρόσθεσε η ίδια ανακοίνωση.

Παρά τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της αμερικανικής θεωρείται κίνηση αντιπερισπασμού απέναντι στη αντίδραση της Κίνας, στην επίσκεψη στο νησί της Νάνσυ Πελόζι και το γεγονός ότι το έχει ουσιαστικά κυκλώσει με πολεμικά πλοία και αεροσκάφη που κάνουν στρατιωτικές ασκήσεις.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι πάντως που θεωρούν οτι η κίνηση αυτή του Αμερικανικού Κογκρέσου θα οξύνει τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα και θεωρούν ότι θα υπάρξει νέα αντίδραση της Κίνας στην κίνηση του Αμερικανικού Κογκρέσσου.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.