Βουλευτικές εκλογές Ρωσία: Πτώση για το κόμμα του Πούτιν, ιστορική άνοδος για το Κομμουνιστικό Κόμμα, κατηγορίες για νοθεία.

Το κόμμα που ηγείται ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πως κέρδισε τα πάνω από τα 2/3 των εδρών του κοινοβουλίου.

Το αποτέλεσμα αυτό δίνει την δυνατότητα στο κόμμα να τροποποιεί το Σύνταγμα της χώρας χωρίς να την συνεργασία με κάποιο άλλο κόμμα καθώς απέκτησε ενισχυμένη πλειοψηφία.

Με την καταμέτρηση στο 85% το κόμμα του Πούτιν βρίσκεται στο 49,76% ενώ δεύτερο κόμμα έρχονται οι κομμουνιστές με 19,61%

Για νοθεία μιλάει η αντιπολίτευση

Πριν από τις βουλευτικές εκλογές, η κίνηση του Ναβάλνι τέθηκε υπό απαγόρευση για εξτρεμισμό και οι υποστηρικτές του αποκλείσθηκαν από τις εκλογές.

Αυτοί οι τελευταίοι έκαναν έκκληση να ψηφιστούν οι υποψήφιοι, εν γένει κομμουνιστές, που είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να ενοχλήσουν αυτούς της Ενωμένης Ρωσίας.

Σύμφωνα με τους αντιπολιτευομένους, η επιτυχία αυτής της στρατηγικής αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της καταμέτρησης, σε βαθμό που οι αρχές αναγκάσθηκαν να καταφύγουν σε μαζική νοθεία.

Πηγή: iefimerida.grΡωσία-βουλευτικές εκλογές: Το κόμμα του Πούτιν ανακοίνωσε πλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο -Κατηγορίες για νοθεία

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.