Μπολσονάρου στον ΟΗΕ: Υπέρ των εμβολίων, αλλά κατά του υγειονομικού διαβατηρίου.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού για την Covid-19, αλλά αντιτίθεται στα υγειονομικά διαβατήρια.

«Στηρίζουμε τον εμβολιασμό, αλλή η κυβέρνησή μας είναι κατά του υγειονομικού διαβατηρίου ή κάθε μορφής υποχρεωτικό εμβολιασμό», είπε ο Μπολσονάρου, ο πρώτος ηγέτης που μίλησε στη Γενική Συνέλευση, ακολουθώντας μια παράδοση δεκαετιών.

«Από την αρχή της πανδημίας, είμαστε υπέρ της ανεξαρτησίας των γιατρών που αναζητούν μια προληπτική θεραπεία. Ήμουν ένας από τους πρώτους που δοκίμασα μια προληπτική θεραπεία» για την Covid-19, πρόσθεσε.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε, έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 260 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και «πάνω από 140 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι» έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, δηλαδή «σχεδόν το 90% των ενηλίκων». Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου «όσοι το επιθυμούν, θα έχουν εμβολιαστεί», πρόσθεσε.

Ο Μπολσονάρου, ο οποίος επικρίνεται δριμύτατα για τους χειρισμούς του στην υγειονομική κρίση, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι «θα είναι ο τελευταίος Βραζιλιάνος» που θα κάνει το εμβόλιο, αλλά στον ΟΗΕ υιοθέτησε έναν πιο συμφιλιωτικό τόνο.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.