“Αποχαιρετισμός” Τσίπρα στην Μέρκελ

ΣΕ ΑΡΘΡΟ, αφιέρωμα της εφημερίδας Zeit προς την απερχόμενη Καγκελάριο της Γερμανίας, 'Ανγκελα Μέρκελ, στο οποίο δώδεκα πρώην και νυν αρχηγοί κρατών μιλούν για την ίδια συμμετείχε ο Αλέξης Τσίπρας εκμυστηρευόμενος μία ιδιωτική τους στιγμή σε ένα ταβερνάκι του Πειραιά.

ΣΕ ΑΡΘΡΟ, αφιέρωμα της εφημερίδας Zeit προς την απερχόμενη Καγκελάριο της Γερμανίας, ‘Ανγκελα Μέρκελ, στο οποίο δώδεκα πρώην και νυν αρχηγοί κρατών μιλούν για την ίδια συμμετείχε ο Αλέξης Τσίπρας εκμυστηρευόμενος μία ιδιωτική τους στιγμή σε ένα ταβερνάκι του Πειραιά.

Το πρώτο τηλεφώνημα το 2015

«Το πρώτο μας τηλεφώνημα έγινε το 2015 ύστερα από δική της πρωτοβουλία. Μου ζήτησε να συζητήσουμε για τις διαφορές των απόψεών μας πρόσωπο με πρόσωπο, αντί μέσω τρίτων. Αυτό ήταν χαρακτηριστικό της. Σε αυτή την κρίση έπρεπε να πετύχουμε ισορροπία μεταξύ της πολιτικής εντολής που λάβαμε μέσω των εκλογών και της κοινής δέσμευσης να εγγυηθούμε ειρήνη για τους λαούς της Ευρώπης. Δεν ήταν εύκολη εξίσωση. Το γεγονός ότι βρήκαμε έναν αποδεκτό συμβιβασμό παρά τις δυσκολίες ήταν κάθε άλλο παρά αυτονόητο και αναμενόμενο».

Η παραδοχή σε ένα ταβερνάκι του Πειραιά

«Σε μια πιο ιδιωτική στιγμή το 2019 δειπνούσαμε σε μια ψαροταβέρνα στον Πειραιά. Εκεί μου αποκάλυψε την πεποίθησή της ότι όταν θέλουμε πραγματικά να λύσουμε τα προβλήματα, το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Εκπροσωπήσαμε διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις. Αλλά αυτή ακριβώς η ειλικρίνεια ήταν το ουσιώδες χαρακτηριστικό στην μεταξύ μας σχέση. Μας επέτρεψε να χτίσουμε εμπιστοσύνη, παρά τις αντιξοότητες. Ο τρόπος, με τον οποίο η Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης τις θέσεις της αλλά και η απόρριψή τους ήταν έντιμοι».

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.