Τιμητικό βραβείο στον Κυριάκο Πιερρακάκη για την συμβολή του στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Το τιμητικό βραβείο της χρονιάς για την συμβολή του στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, παρέλαβε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στην απονομή των IMPACT BITE Awards 2021, ενός θεσμού επιβράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 8 το βράδυ.

   Αφού ευχαρίστησε για την βράβευσή του, ο υπουργός τόνισε την σημασία της ομαδικής εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι «μόνο οι ομάδες μπορούν να πετύχουν μεγάλα αποτελέσματα». Ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι «ήταν μια μεγάλη εκρεμμότητα το να μπορέσουμε να βάλουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Όμως αυτή ήταν μόνο η αρχή. Έχουμε μια εκθετική αλλαγή, από τα 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές του 2018 έχουμε 150 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές σε ένα εξάμηνο φέτος, άρα θα περάσουμε τα 300 εκατομμύρια».

   Όπως σημείωσε ο υπουργός, «θα δείτε ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες φέτος να λειτουργούν μέσα από το gov.gr που είναι το επίκεντρο της στρατηγικής». Κλείνοντας, ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι «η πληροφορική έχει νόημα μόνο αν έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Σε μια δύσκολη περίοδο, αυτή της πανδημίας, εμείς βάλαμε τον πολίτη στο επίκεντρο του σχεδιασμού. Αυτό φαίνεται στα εμβόλια, στο σύνολο των υπηρεσιών. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε την πληροφορική, τον ψηφιακό μετασχηματισμό από την μια πλευρά σε εταιρικό επίπεδο βάζοντας τον πελάτη στο επίκεντρο και από την άλλη πλευρά σε κοινωνικό επίπεδο βάζοντας τον πολίτη στο επίκεντρο, γιατί είναι σε τελική ανάλυση εκεί που μεγιστοποιείται η σημασία τους κι η αξία τους».

   Σημειώνεται ότι στην τελετή απονομής βραβεύθηκαν κορυφαία έργα ICT της χρονιάς, που υποστήριξαν εν μέσω πανδημίας τη λειτουργία και τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, την εξυπηρέτηση των πολιτών την εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.