Γερμανία: Αντίδραση της Χριστιανικής Ένωσης στην απόφαση των κομμάτων συνασπισμού «φανάρι» για έναρξη συνομιλιών

Ως «εκ των πραγμάτων απόρριψη» του συνασπισμού «Τζαμάικα» (Χριστιανικής Ένωσης – Πρασίνων – Φιλελευθέρων) ερμηνεύει την έναρξη συνομιλιών μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Πράσινων και των Φιλελευθέρων (FDP) ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ. Αντιθέτως, ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ‘Αρμιν Λάσετ δήλωσε την ετοιμότητα του κόμματός του για συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους Πράσινους και το FDP.

Τα κόμματα συνασπισμού «φανάρι» αποφάσισαν να διαπραγματευτούν μεταξύ τους. «Τώρα πρέπει να προχωρήσουν με συνέπεια», δήλωσε ο κ. Ζέντερ και τόνισε ότι το FDP και οι Πράσινοι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την «Τζαμάικα» ως διαπραγματευτικό μοχλό στις μεταξύ τους συνομιλίες.

Από την πλευρά του ο κ. Λάσετ εξέφρασε τον σεβασμό του για την απόφαση των άλλων κομμάτων και πρόσθεσε ότι η Ένωση παραμένει σε ετοιμότητα για διαπραγματεύσεις. Η απόφαση ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί από τα άλλα δυο κόμματα, διευκρίνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.