Ο Κουρτς, τα SMS και οι έφοδοι των Εισαγγελέων Διαφθοράς

«Ο ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ Κουρτς και άλλοι εννέα ύποπτοι, καθώς και τρεις οργανισμοί» βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας για διάφορες αξιόποινες πράξεις στο πλαίσιο υπόθεσης διαφθοράς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελία διαφθοράς έπειτα από σειρά εφόδων στις αρχές Οκτωβρίου. Οι έφοδοι έγιναν στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Οικονομικών, στα κεντρικά γραφεία του συντηρητικού κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, στην έδρα μέσου ενημέρωσης και σε κατοικίες διαφόρων πολύ στενών συνεργατών του επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης.
ΣΥΜΦΩΝΑ με τους εισαγγελείς, οι οποίοι βασίζουν την κατηγορία αυτή σε SMS που έχουν στην κατοχή τους, μεταξύ του 2016 και του 2018. Την περίοδο εκείνη ο Σεμπάστιαν Κουρτς δεν ήταν καγκελάριος, ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών, και « οι πόροι του υπουργείου χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτηθούν εν μέρει χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά παραταξιακό πολιτικό συμφέρον». Σύμφωνα με την εισαγγελία, δημοσιεύονταν εγκωμιαστικά άρθρα και ευνοϊκές δημοσκοπήσεις για τον κ. Κουρτς σε αντάλλαγμα για την αγορά διαφημιστικού χώρου από το υπουργείο Οικονομικών, που βρισκόταν την εποχή στα χέρια των συντηρητικών. Για να δούμε τι άλλο θα μάθουμε…

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.