Κύπρος: Παραιτήθηκε η λεγόμενη κυβέρνηση του ψευδοκράτους

Την παραίτηση της τρικομματικής λεγόμενης «κυβέρνησης» (ΚΕΕ-ΔΚ-ΚΑ) υπέβαλε ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσάν Σανέρ στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται από τα Κατεχόμενα, σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Σανέρ επικαλείται για την παραίτηση τα προβλήματα απαρτίας στη «Βουλή», τις εξελίξεις εντός των δύο εκ των τριών κομμάτων της «συγκυβέρνησης» και κάποια εσωτερικά ζητήματα που προέκυψαν εντός της «κυβέρνησης».

Στη γραπτή δήλωσή του, ο κ. Σανέρ επισημαίνει ότι στόχος της τρικομματικής «κυβέρνησης» που σχηματίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2020 και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη «Βουλή» στις 19 Δεκεμβρίου ήταν να περάσουν με όσο το δυνατόν λιγότερες δυσκολίες η πανδημία και οι οικονομικές συνέπειες, θεωρώντας ότι «πετύχαμε και στα δύο».

Ωστόσο, η έλλειψη απαρτίας στη «Βουλή» εμποδίζει την «κυβέρνηση» από το να παράγει έργο και να αντιμετωπίσει τις διάφορες ανάγκες, αλλά και να ανταποκριθεί στο «νομοθετικό» έργο, όπως τονίζει.

Τέλος, αναφέρει την πρόταση που έκανε με καλή πρόθεση -όπως είπε- για τον καθορισμό ημερομηνίας πρόωρων «βουλευτικών» απορρίφθηκε και από τους συνομιλητές του σε αυτήν τη «Βουλή». «Δεν είδαμε την απαραίτητη κατανόηση και στήριξη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.