Θεσσαλονίκη: Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά είπε «ναι» στη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο «Μίκη Θεοδωράκη»

Αποδεκτή έκανε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά την εισήγηση για μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, ως απόδοση τιμής στο πρόσωπο του κορυφαίου ‘Ελληνα μουσικοσυνθέτη.

Είχαν προηγηθεί ανάλογες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων– Μενεμένης και Νεάπολης– Συκεών, καθώς η οδός Λαγκαδά «διατρέχει» σημεία και των τεσσάρων δήμων.

«Η οδός Λαγκαδά, πέρα από ζωές, ενώνει και τόπους. Διασχίζει τέσσερις ιστορικούς δήμους, ενώ συνδέει την ιστορική πλατεία Δημοκρατίας με το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, στο οποίο θα στεγαστεί το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Τοπόσημα με βαθιά πολιτική σημασία και ισχυρούς συμβολισμούς, καθώς αναδεικνύουν τον αγώνα για την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ενότητα. Ιδανικά και αρχές τα οποία υπηρέτησε με τους σθεναρούς αγώνες του ο Μίκης» ανέφερε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.