Κικίλιας στο Olympia Forum II: Πληρότητα 65% τον Σεπτέμβριο στη χώρα

Στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, αλλά και στο σχέδιο του υπουργείου για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο Olympia Forum II, που οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

   Ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι αν και έχει τελειώσει το καλοκαίρι, «το τουριστικό προϊόν και το ζητούμενο που είναι μόνιμα η μεγέθυνση σε χρόνο και η δυνατότητα υπερπολλαπλάσιων προορισμών υλοποιείται και μάλιστα με στοιχεία εντυπωσιακά: είχαμε το Σεπτέμβριο πάνω από 65% πληρότητα σε όλη τη χώρα. Και όπως δείχνουν τα πράγματα, από τις κρατήσεις και τις συμφωνίες που κάνουμε, για κάποιους προορισμούς, όπως είναι η Κρήτη και η Ρόδος, θα πάμε καλά και το Νοέμβριο».

   Ο κ. Κικίλιας μίλησε για μια ολιστική προσέγγιση στον τουρισμό με τεχνοκρατικά δεδομένα και στόχους τη βιωσιμότητα, τη διάρκεια και το χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα- ζητούμενο ολοένα αυξανόμενο παγκοσμίως.

   «Η πολιτική μας για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας στοχεύει στην εξασφάλιση της δυνατότητας διαχείρισης των υδάτινων πόρων τους, στην ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, στην ψηφιοποίηση και στην ενδυνάμωση επιμέρους κλάδων, όπως είναι η κρουαζιέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

   «Το υπουργείο Τουρισμού είναι ένα καθαρά οικονομικό υπουργείο, καθώς φέρνει το 25% του ΑΕΠ της χώρας. Ένα στα τέσσερα ευρώ έρχονται άμεσα ή έμμεσα στο πορτοφόλι της μέσης ελληνικής οικογένειας από τον ελληνικό τουρισμό», είπε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι «μέσω του τουριστικού προϊόντος, θα προκύψουν νέες, ποιοτικές και καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας».

   Χαρακτήρισε τον τουρισμό «ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας» και έθεσε ως ζητούμενα την καλύτερη ποιότητα, τα μεγαλύτερα έσοδα -ήδη η μέση δαπάνη έχει φτάσει τα 600 ευρώ ανά επισκέπτη από 450-500 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος- και τη μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής σε υψηλότερου επιπέδου ξενοδοχειακά καταλύματα.

    Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στα αποτελέσματα που έχουν ως τώρα οι διεθνείς επαφές του, επισημαίνοντας τη συμφωνία με την Transavia για 50% αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων από τη Γαλλία σε σxέση με το 2019 για την επόμενη σεζόν και με την Air France, τη συμφωνία με Βρετανούς tour operators, ταξιδιωτικά γραφεία και τις αεροπορικές εταιρείες Jet2 και Easy Jet, για έναρξη της σεζόν φέτος από τα μέσα Μαρτίου-αρχές Απριλίου, με επέκταση των προορισμών και στα νησιά μας και στην ηπειρωτική Ελλάδα και επιπλέον πτήσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επίσης, για την αύξηση των πτήσεων από τις ΗΠΑ, οι οποίες μετά το τέλος της φετινής σεζόν θα ξεκινήσουν και πάλι από τα τέλη Μαρτίου και θα είναι 10, ενδεχομένως και 11 την εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.