Νέα πλατφόρμα με το όνομα «Truth Social» δημιουργεί ο Ντόναλντ Τραμπ

Την ίδρυση του δικού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, με το όνομα «Truth Social» ανακοίνωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Αφού αποκλείστηκε τον Ιανουάριο από τις πλατφόρμες Twitter, Facebook και YouTube, επειδή τον κατηγόρησαν για υποκίνηση βίας των οπαδών πριν από την επίθεση στο Καπιτώλιο, αποφάσισε να δημιουργήσει μία νέα πλατφόρμα social media.

«Δημιούργησα τον Truth Social και τον όμιλο Trump Media and Technology για να αντισταθούμε στην τυραννία των γιγάντων της τεχνολογίας», ανέφερε ο Τραμπ, διευκρινίζοντας ότι ο νέος ιστότοπος θα λειτουργήσει εντός 2022. Εξέφρασε την πρόθεσή του η εταιρεία που θα διαχειρίζεται τον όμιλο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, μολαταύτα ο αγαπημένος σας αμερικανός πρόεδρος φιμώνεται. Αυτό είναι απαράδεκτο», εξήγησε, προσθέτοντας ότι σκοπός του νέου ιστότοπου θα είναι να «δώσει φωνή» σε «όλους».

Η εφαρμογή για την πρόσβαση στον ιστότοπο είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στο App Store της Apple και η πιλοτική («beta») λειτουργία της θα αρχίσει για προσκεκλημένους χρήστες τον Νοέμβριο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρείας. Θα προσφερθεί επίσης συνδρομητική υπηρεσία βίντεο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.