Δώρο στην Άνγκελα Μέρκελ από τον Σαρλ Μισέλ σε αποχαιρετιστήρια τελετή-«Dankeschön Angela» είπαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες χειροκροτώντας την όρθιοι

Ένα αναμνηστικό δώρο προς τιμήν των απερχόμενων μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τη Γερμανίδα Καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν, προσέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Το δώρο είναι μια καλλιτεχνική αναπαράσταση του κτιρίου Europa, της εμβληματικής έδρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η αναπαράσταση αυτή δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Σαρλ Μισέλ, αποκλειστικά για να τιμήσει τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αποχωρούν.

Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής είναι η τελευταία για την απερχόμενη Γερμανίδα Καγκελάριο, έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία και συμμετοχή σε συνολικά 107 Ευρωπαϊκά Συμβούλια, και ο Σαρλ Μισέλ πραγματοποίησε αποχαιρετιστήρια τελετή προς τιμήν της, κατά την οποία οι ευρωπαίοι ηγέτες επαίνεσαν το πνεύμα συμβιβασμού που η ‘Αγκελα Μέρκελ επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια.

“Η αποχώρησή σου από την ευρωπαϊκή σκηνή μας αγγίζει πολιτικά και μας γεμίζει συγκίνηση. Είσαι μνημείο», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ, απευθυνόμενος στην ‘Ανγκελα Μέρκελ για να προσθέσει: «η σύνεσή σου θα λείψει ειδικά στις περίπλοκες στιγμές».

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο δήλωσε για την Μέρκελ ότι «επί δεκαέξι χρόνια άφησε το αποτύπωμά της στην Ευρώπη και βοήθησε τους «27» να πάρουν τις σωστές αποφάσεις τις δύσκολες στιγμές», ενώ ο Αυστριακός ομόλογός του έκανε λόγο για «ένα μεγάλο κενό» που αφήνει πίσω της η Μέρκελ, καθώς «η επιρροή της στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν μεγάλη». Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ δήλωσε ότι η Μέρκελ «πάντα έβρισκε κάτι που μας ένωνε και μας επέτρεπε να πάμε παρακάτω».

«Dankeschön Angela»

Ο ευρωπαίοι ηγέτες χειροκρότησαν όρθιοι αποχαιρετώντας την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ που συμμετέχει στην 107η και τελευταία της ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.