Στην Κίνα επιβάλλουν αυστηρότερους περιορισμούς για την Covid-19 προκειμένου να αντιμετωπίσουν νέα έξαρση του ιού

Μια νέα έξαρση της COVID-19 οδήγησε περιοχές της Κίνας να αυξήσουν τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, με την πρωτεύουσα Πεκίνο να σφραγίζει κάποια σημεία ενώ επαρχίες στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας επιβάλλουν περιορισμούς στις μετακινήσεις και κλείνουν δημόσιους χώρους.

Η Κίνα, όπου ο κορονοϊός εντοπίστηκε αρχικά στα τέλη του 2019, ανακοίνωσε χθες 28 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης, υπερδιπλάσια των 13 μολύνσεων μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας υγείας που δημοσιεύθηκαν σήμερα. Οι αριθμοί είναι πολύ μικροί σε σχέση με άλλες χώρες του κόσμου, αλλά οι κινεζικές πόλεις σπεύδουν να περιορίσουν τις εξάρσεις μέσω αυστηρών εθνικών οδηγιών για μηδενική ανοχή.

Η περιοχή Τσανγκπίνγκ του Πεκίνου απαγόρευσε στους πολίτες σε ορισμένες περιοχές υψηλού κίνδυνου να απομακρύνονται από τα συγκροτήματα των κατοικιών τους, ανέστειλε τα δια ζώσης μαθήματα σε σχολεία κοντά στις περιοχές αυτές και έδωσε εντολή στις κοντινές επιχειρήσεις να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους, δήλωσε αξιωματούχους σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Έξι κρούσματα τοπικής μετάδοσης, ορισμένα εκ των οποίων του ιδιαιτέρως μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, εντοπίστηκαν αυτή την εβδομάδα στην πόλη του Πεκίνου, που έχει υποσχεθεί να βρίσκεται σε υψηλή επαγρύπνηση ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 τον Φεβρουάριο.

Η πόλη του Πεκίνου έχει αρχίσει να χορηγεί ενισχυτικές δόσεις εμβολίου, με ομάδες πολιτών που συμμετέχουν στους Αγώνες να έχουν προτεραιότητα.

Στην επαρχία Χεμπέι κοντά στο Πεκίνο, οι πόλεις Σινγκτάι και Μπαοντίνγκ, σε απόσταση μερικών ωρών από τη Τζανγκτζιακόου που επίσης φιλοξενεί τους Αγώνες μαζί με το Πεκίνο, εντοπίστηκαν αυτή την εβδομάδα συνολικά τέσσερα ασυμπτωματικά κρούσματα τοπικής μετάδοσης.

Η πλειονότητα των 70 επιβεβαιωμένων περιστατικών τοπικής μετάδοσης που έχουν καταγραφεί από τις 16 Οκτωβρίου προέρχεται από τη βορειοδυτική Κίνα –την επαρχία Γκανσού, την αυτόνομη περιοχή Νινγκσιά και κάποιες βορειοδυτικές περιοχές της Εσωτερικής Μογγολίας, που γενικά είναι απομακρυσμένες και δεν έχουν σημαντικούς υγειονομικούς πόρους όπως οι μεγάλες πόλεις.

Πάνω από 10 πόλεις στην επαρχία Γκανσού, πολλές εκ των οποίων δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει τοπικές μολύνσεις, ανέστειλαν ορισμένα δρομολόγια λεωφορείων μεγάλων αποστάσεων από σήμερα το πρωί, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Στην πρωτεύουσα της Γκανσού, τη Λαντζόου, ανεστάλησαν ορισμένα δρομολόγια τρένων, ενώ επιτράπηκε μόνο μία πτήση από την πόλη προς το Πεκίνο, όπως δήλωσε χθες αξιωματούχος.

Οι αρχές έκλεισαν επίσης όλα τα τουριστικά αξιοθέατα στη Νινγκσιά και ορισμένα στην Γκανσού και τη Τσινγκχάι.

Έως χθες, η Κίνα είχε συνολικά 96.665 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, με 4.636 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.