ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ – ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Θ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ένταση δημιουργήθηκε χθες το απόγευμα σε ταβέρνα στο Καστράκι του δήμου Μετεώρων και ο βασικός λόγος της διένεξης ήταν όταν ζητήθηκε από γιατρούς κυρίως πανεπιστημιακούς πνευμονολόγους, που βρισκόταν σε τραπέζι, προς την ιδιοκτησία της ταβέρνας, να γίνεται ο έλεγχος των πελατών για πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά την είσοδο στο χώρο.
Μεταξύ των ιατρών ήταν και ο καθηγητής πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος, γνωστός και από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ο οποίος με δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς ανέφερε: «Όταν ζητήσαμε με ευγενικό τρόπο να γίνεται έλεγχος στους πελάτες των πιστοποιητικών εμβολιασμού, μας έδιωξαν, μας έβρισαν, με προπηλάκισαν, με έριξαν κάτω, μου έσκισαν το πουκάμισο, με απείλησαν ότι θα έρθουν να με βρουν στο νοσοκομείο που δουλεύω στην Αθήνα, και θα μου κάψουν το αυτοκίνητο».
Ο κ. Βασιλακόπουλος αφού απέδωσε αυτό που συνέβη σε «φαινόμενα παραλογισμού» ανέφερε ακόμη πως εκλήθη η αστυνομία, ήρθαν τα περιπολικά κατέγραψαν το γεγονός, έγιναν μηνύσεις και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.
Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών για το θέμα αυτό εξέδωσε ανακοίνωση στην όποια καταγγέλλει ότι «Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία»
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής»
«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.