Θεσσαλονίκη: Νέα δικαστική προσφυγή για το μετρό- Οι αντιδράσεις της αυτοδιοίκησης

“Εμμονική επιλογή δικαστικών εμπλοκών”, χαρακτηρίζουν φορείς της Θεσσαλονίκης με κοινή ανακοίνωσή τους, τη νέα προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, με αίτημα τη διατήρηση των αρχαίων στον υπό κατασκευή σταθμό Βενιζέλου του Μετρό.

   Σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, αναφέρεται μεταξύ άλλων:  
 
“Με αγανάκτηση οι φορείς της πόλης ενημερωθήκαμε για τη νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε βάρος του έργου του μετρό, από τη γνωστή ομάδα πολιτών, με αίτημα και πάλι την άμεση αναστολή των εργασιών στον Σταθμό Βενιζέλου”.

   “Είναι πλέον πασιφανές, πως η εμμονική επιλογή δικαστικών εμπλοκών χωρίς όρια, έχει σαφή και μοναδικό στόχο κάποιων, την παρεμπόδιση των εργασιών ολοκλήρωσης του μετρό, την πρόκληση νέων δυσβάσταχτων καθυστερήσεων και εν τέλει την αμφισβήτηση του ίδιου του έργου που η πόλη της Θεσσαλονίκης αναμένει. Χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, η εν λόγω ομάδα πολιτών επανέρχεται στην τακτική κωλυσιεργίας, επαναλαμβάνοντας θέσεις που η δικαιοσύνη έχει ήδη απορρίψει, αγνοώντας το δημόσιο συμφέρον και αδιαφορώντας για τη ζημία που προκαλεί στο κοινωνικό σύνολο, το οποίο στερείται της λειτουργίας του πιο σημαντικού μέσου μαζικής μεταφοράς της πόλης μας”.

   “Όλοι οι φορείς της πόλης, με τη νόμιμη εντολή των πολιτών τους οποίους εκπροσωπούμε, εκφράζουμε αφενός την έντονη αποδοκιμασία προς αυτές τις μεθοδεύσεις και τους τακτικισμούς και αφετέρου τη στήριξη στις προσπάθειες άμεσης ολοκλήρωσης του έργου, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και αναβολές. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ασεβής αυτή απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης εις βάρος της πόλης και των πολιτών της θα πέσει στο κενό” τονίζουν οι υπογράφοντες, και προσθέτουν: “Ως θιγόμενοι φορείς της πόλης, με το έννομο συμφέρον που το Συμβούλιο της Επικρατείας μας αναγνωρίζει, θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το έργο του μετρό να παραδοθεί στους πολίτες, όπως τους αξίζει, σε πλήρη λειτουργία και με τα αρχαιολογικά ευρήματα στη θέση τους”. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.