«Ξήλωμα» της ηγεσίας της Άμεσης Δράσης, ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μετά το πόρισμα για το Πέραμα

Πέντε μέτρα αναβάθμισης της αστυνομίας μεταξύ των οποίων ριζικές αλλαγές στην Άμεση Δράση ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μετά το πόρισμα για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα που του παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος αποφασίστηκε: Η πλήρης αναμόρφωση του κανονισμού λειτουργίας της Άμεσης Δράσης με αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών ευρωπαϊκών κρατών, δεν μπορεί πλέον να διακόπτεται καμία καταδίωξη και δεν θα υπάρχει ανοχή σε περιοχές και ομάδες υψηλής παραβατικότητας. Την ευθύνη υλοποίησης αναλαμβάνει ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου με χρονοδιάγραμμα έως το τέλος Νοεμβρίου. Επιπλέον, διασφαλίζεται η συνεχής επανεκπαίδευση του συνόλου των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ψηφιοποιείται το Κέντρο Επιχειρήσεων για τον καλύτερο συντονισμό, εφοδιάζονται με κάμερες όλοι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ και των περιπολικών της ΕΛΑΣ και τέλος, γίνονται αλλαγές στη διάταξη δυνάμεων και στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης. Επίσης, ενισχύεται το Κέντρο Επικοινωνίας με είκοσι νέους αστυνομικούς.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.