Δωρεάν rapid test από το Δήμο Αθηναίων στα δημοτικά ιατρεία

Τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε δωρεάν rapid test, πλέον και στα έξι Δημοτικά Ιατρεία προσφέρει στους δημότες του ο Δήμος Αθηναίων ενισχύοντας τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. Εκτός από τα δημοτικά ιατρεία παρέχει δωρεάν rapid test για τους δημότες του και στις οχτώ Λέσχες Φιλίας της πόλης (Αγίου Παύλου, Παγκρατίου, Μεταξουργείου, Κολοκυνθούς, Κάτω Πατησίων, Γκράβας, Κυψέλης, Αμπελοκήπων).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, τα τεστ αντιγόνου με ρινοφαρυγγικό επίχρισμα στα Δημοτικά Ιατρεία θα διενεργούνται κατόπιν ραντεβού και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Συγκεκριμένα, ο ενδιαφερόμενος δημότης «ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, θα πρέπει αρχικά να επικοινωνεί με το Δημοτικό Ιατρείο που εξυπηρετεί τη γειτονιά του και να ενημερώνει το προσωπικό για την κατάστασή του, ώστε να αξιολογείται -βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ- η ανάγκη για τη διενέργεια του rapid test. Το ραντεβού για το τεστ θα κλείνεται σε περιπτώσεις ευπαθών ομάδων, σε περιπτώσεις εμφάνισης συμπτωμάτων ή σε περίπτωση έκθεσης με επιβεβαιωμένο κρούσμα».

Τα Δημοτικά Ιατρεία στα οποία διενεργούνται τα δωρεάν rapid test είναι τα εξής:

– 1ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο – Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο (Σόλωνος 78, Αθήνα-Τηλέφωνο: 2103626587)

– 2ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο Νέου Κόσμου (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ-Τηλέφωνο: 2109239865)

– 3ο Δημοτικό Ιατρείο – Πετράλωνα ( Θεσσαλονίκης 48 & Ηρακλειδών-Τηλέφωνο: 2103427513)

– 4ο Δημοτικό Ιατρείο – Κολωνός (Προποντίδος & Αγίας Σοφίας 110- Τηλέφωνο: 2105121921)

– 5ο Δημοτικό Ιατρείο – Πατήσια (Σαρανταπόρου 4-Τηλέφωνο: 2102015510)

– 6ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης (Χανίων 4β-Τηλέφωνο: 2108836200).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.