Στη Βουλγαρία ο Τ. Θεοδωρικάκος- Συμφωνία για κοινές δράσεις και προστασία των συνόρων των δύο χωρών

Κοινή δράση για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία των συνόρων Ελλάδας και Βουλγαρίας, που αποτελούν και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, αποφάσισαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βουλγαρίας και υπουργού Εσωτερικών, Μπόικο Ροσκόφ, σε συνάντηση που είχαν χθες στη Σόφια, την οποία επισκέπτεται ο κ. Θεοδωρικάκος μετά από επίσημη πρόσκληση του κ. Ροσκόφ.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για την ανάπτυξη ακόμη περισσότερο της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και πιο συγκεκριμένα την ενίσχυση μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών, καθώς και την κοινή δράση κατά όλων των μορφών διασυνοριακού εγκλήματος και της διεθνούς τρομοκρατίας, ιδίως στη λεγόμενη «Βαλκανική Οδό». Επίσης, συζήτησαν θέματα εκπαίδευσης αστυνομικών και τις κοινές ενέργειες που αναλαμβάνουν οι δύο χώρες για την προστασία των συνόρων τους, που αποτελούν και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Τέλος οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι Ελλάδα και Βουλγαρία θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δικτύων παράνομης διακίνησης μεταναστών και την πρόληψη των παράνομων διελεύσεων στα σύνορα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Κ.Τ.)

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.