Χανιά: Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων

Τη λήψη μέτρων για στήριξη του εισοδήματός τους ζήτησαν σήμερα μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων και κτηνοτρόφοι που πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στα Χανιά.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Μουρνιών στην είσοδο της πόλης, κατευθύνθηκαν με τα οχήματά τους προς το κέντρο και την πλατεία Ελευθερίας, όπου βρίσκεται η έδρα της Αντιπεριφέρειας Χανίων, και κατέληξαν στο κτίριο της Υπηρεσίας Δασών.

Οι συγκεντρωμένοι, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών της κινητοποίησης, διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδοτήσεων και την αύξηση του κόστους παραγωγής, ενώ ζητούν να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων, Γιάννης Βερυκάκης, «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι πολλά. Τα εισοδήματά μας μειώνονται, ενώ υπάρχει μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής. Ζητάμε να μην ισχύσει η νέα ΚΥΑ, με την οποία γίνονται περικοπές των ενισχύσεών μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας, Μανούσος Σταυριανουδάκης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας υποστηρίζοντας πως «το κόστος παραγωγής είναι ιδιαίτερα αυξημένο, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε, πλέον, να καλύψομε τα έξοδά μας».

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη σημερινή κινητοποίηση, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Χανιά θα λάβουν μέρος στην αυριανή συγκέντρωση αγροτοκτηνοτρόφων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.