Γερμανία: Σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας θα παρουσιάσουν οι τρεις πιθανοί κυβερνητικοί εταίροι

Επαναφορά των δωρεάν τεστ και υποχρεωτικά καθημερινά τεστ στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ακόμη και για τους εμβολιασμένους, προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, το σχέδιο που θα παρουσιάσουν αργότερα σήμερα τα κόμματα που διαπραγματεύονται για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Υπό το βάρος του τετάρτου κύματος της πανδημίας, το οποίο πλήττει με μεγάλη σφοδρότητα τη Γερμανία και της επαπειλούμενης υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) αναμένεται, όπως μεταδίδει η BILD, να ανακοινώσουν σήμερα τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης, για μετά τις 25 Νοεμβρίου, οπότε και εκπνέει η περιόδος «κατάστασης επιδημίας εθνικής εμβέλειας».

Μεταξύ των μέτρων που θα εισηγηθούν τα κόμματα είναι η επαναφορά των δωρεάν διαγνωστικών τεστ, τα οποία καταργήθηκαν στις 11 Οκτωβρίου, η υποχρέωση για καθημερινή διενέργεια τεστ – ακόμη και για εμβολιασμένους και νοσήσαντες – για εργαζόμενους και επισκέπτες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε κέντρα αποκατάστασης και η αύξηση της γονικής άδειας σε περίπτωση που ένα παιδί είτε μολυνθεί είτε πρέπει να μείνει σε καραντίνα είτε μένει αναγκαστικά στο σπίτι επειδή το σχολείο του έχει κλείσει εξαιτίας κρουσμάτων.

Επιπλέον, τα κόμματα του συνασπισμού «φωτεινός σηματοδότης» θα ζητήσουν μεγαλύτερη έμφαση στην προώθηση του ενισχυτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19, ειδικά από τους οικογενειακούς γιατρούς στους πιο ηλικιωμένους ασθενείς τους.

Οι τρεις πιθανοί κυβερνητικοί εταίροι απορρίπτουν ωστόσο το ενδεχόμενο εφαρμογής σε όλη τη χώρα συστήματος αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από χώρους και δραστηριότητες. Από σήμερα πάντως το σύστημα θα εφαρμοστεί στη Σαξονία, έπειτα από απόφαση της τοπικής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.