Γκάγκα: «To μήνυμα είναι κοινό: να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό για να είμαστε όλοι ασφαλείς»

«To μήνυμα είναι κοινό. Να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό για να είμαστε όλοι ασφαλείς και να προσέχουμε ο ένας τον άλλον», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σε δηλώσεις της από τη Λάρισα κατά την επίσκεψη στην ΠΕΔ Θεσσαλίας όπου και πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους δημάρχους της Θεσσαλίας.

Η κ. Γκάγκα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο που πρέπει και μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού στην εκστρατεία του εμβολιασμού, λόγω του αισθήματος εμπιστοσύνης που απολαμβάνουν οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Θανάσης Νασιακόπουλος, δεσμεύτηκε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεργαστεί, όπως κρίνεται σκόπιμο, τόσο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και με την κεντρική κυβέρνηση για να γίνει ό,τι είναι δυνατό σε σχέση με την ενημέρωση των κατοίκων της Θεσσαλίας και τη συμμετοχή τους στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Την ίδια δέσμευση ανέλαβε τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, όσο και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου ομονοώντας στο γεγονός πως η εκστρατεία για την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης της περιοχής, απαιτεί συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης -και προέκριναν τη διεξαγωγή κοινών δράσεων με τοπικά χαρακτηριστικά.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Θεσσαλίας Ρένα Καραλαριώτου και Κώστας Κολλάτος, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Σημειώνεται πως η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μετά το τέλος της σύσκεψης πραγματοποίησε περιοδεία στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.