Κάλεσμα συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου

Παρουσία μελών του ΚΙΝΑΛ πραγματοποιήθηκε απόψε στο Ηράκλειο η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου. Πριν την έναρξη της ομιλίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Ο κ. Παπανδρέου στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην πανδημία, που ανέδειξε – όπως είπε – τη σημασία του ΕΣΥ, με την κυβέρνηση ωστόσο όπως συμπλήρωσε «να μην φαίνεται διατεθειμένη να δημιουργήσει το νέο δημόσιο σύστημα υγείας», κάτι που το Κίνημα Αλλαγής «έχει και προτάσεις και έχει την εμπειρία να το κάνει».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι η «πανδημία καλπάζει και η Ελλάδα δεν τα έχει καταφέρει» συμπληρώνοντας ότι από τον Απρίλιο και έπειτα, καταγράφονται σταθερά από διπλάσιοι έως δεκαπλάσιοι θάνατοι έναντι όλων των δυτικοευρωπαϊκών χωρών.

«Στην προσπάθεια εμβολιασμού είμαστε δυστυχώς κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Σε περισσότερους από 10 νομούς της περιφέρειας οι εμβολιασμένοι είναι κάτω από 50%, κάτι που αναδεικνύει τις υγειονομικές ανισότητες. Και στην πληρότητα σε κρεβάτια ΜΕΘ έχουμε φτάσει στο 89%, κάτι που σημαίνει ότι ήδη υπάρχουν συμπατριώτες μας που δεν λαμβάνουν ισότιμες παροχές υγείας. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι το ζητούμενο δεν είναι να αποδείξουμε με κυνισμό ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Διότι η αποτυχία της κυβέρνησης είναι αποτυχία της χώρας και το κόστος μετριέται σε ανθρώπινες ζωές» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι η παράταξη είχε προτάσεις και «την πλέον τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στα ζητήματα της πανδημίας» εξηγώντας ότι θα συνεχίσουν σε αυτήν την κατεύθυνση και θα βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστεί, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, προσθέτοντας ότι «όλα τα άλλα θα τα πούμε στην ώρα τους».

Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις εσωκομματικες εκλογές είπε ότι πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια «για τη μεγάλη και ισχυρή Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» συμπληρώνοντας ότι δημιουργείται ένα ισχυρό ρεύμα, συμμετοχικό, δημοκρατικό και προοδευτικό.

«Με την Παράταξή μας, ισχυρή, καταλύτη ανατροπής της σημερινής παραλυτικής ισορροπίας. Μια Παράταξη με πλειοψηφική κυβερνητική πρόταση, απελευθερωτική για τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, και με τον λαό στο προσκήνιο« είπε στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου, που ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στην ομιλία, καλώντας τους να στείλουν μήνυμα σε συμπολίτες, συγγενείς και φίλους «όχι μόνο για τη δική μου προσπάθεια, αλλά για την προσπάθεια που κάνουμε για την παράταξή μας, για τη μεγάλη της προσφορά στον τόπο αλλά κυρίως, για αυτά που μπορούμε να πετύχουμε για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αν κάνουμε την παράταξη μας ξανά δυνατή και πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Ο κ. Παπανδρέου ολοκληρώνοντας την ομιλία του έκανε κάλεσμα συμμετοχής. «Να μιλήσουμε για τους αγώνες που έχουμε δώσει και κερδίσει, αλλά και για τα οράματα μας που είναι δυνατά και το κυριότερο, αναγκαία για τη χώρα. Να καλέσουμε όλους όσους έχουν την έγνοια για το αύριο αυτού του τόπου, να προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία. Να την κάνουμε γιορτή συμμετοχής, γιορτή Δημοκρατίας» κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Το κλίμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ζωηρό, με συνθήματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τους συγκεντρωμένους υπέρ της συμμετοχής του στις εσσωκομματικες εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.