Παπανδρέου προς ΕΔΕΚΑΠ: Να γίνουν τρεις θεματικές, διαδικτυακές-τηλεοπτικές συζητήσεις και όχι ντιμπέιτ όπως το 2017

O Γιώργος Παπανδρέου με επιστολή του προς την Επιτροπή Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής (ΕΔΕΚΑΠ), αρμόδια για την εκλογική διαδικασία, αναφέρει ότι δεν συμφωνεί με τη πραγματοποίηση ντιμπέιτ με τη φόρμουλα που έγινε το 2017 και επιμένει στη πρότασή του να γίνουν τρείς θεματικές τηλεοπτικές συζητήσεις με όλους τους υποψήφιους, από όποιο σημείο της χώρας και αν βρίσκονται.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι στόχος μας πρέπει να είναι τα βήματα για τις κάλπες του Δεκεμβρίου να γίνουν με απόλυτα θεσμικό τρόπο και σοβαρότητα, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη κατά το δυνατόν συμμετοχή των δημοκρατών και προοδευτικών πολιτών.

Επισημαίνει ακόμη, ότι η ελληνική κοινωνία, που είναι αντιμέτωπη με το τέταρτο κύμα πανδημίας και τα αυξανόμενα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, «θέλει να ακούσει τις θέσεις μας για τα καυτά ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή και το μέλλον της».

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής τονίζει χαρακτηριστικά: «Κατά συνέπεια, λόγω των πολύ διαφορετικών συνθηκών από το 2017, δεν ενδείκνυται να επιλεγεί ένα ντιμπέιτ όπως αυτό που έγινε στις εσωκομματικές εκλογές της χρονιάς εκείνης, ούτε οποιαδήποτε μορφή που να παραπέμπει σε ριάλιτι σόου».

Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνει τη πρόταση «να γίνουν τρεις θεματικές, διαδικτυακές-τηλεοπτικές συζητήσεις, όπου οι υποψήφιοι να μπορούν να συμμετάσχουν από οποίο σημείο της χώρας βρίσκονται και να έχουν επαρκή χρόνο ανάλυσης των θέσεων τους. Υπάρχουν σήμερα οι τεχνικές δυνατότητες ώστε οι νέες τεχνολογίες να αξιοποιηθούν χωρίς πρόβλημα», όπως συγκεκριμένα σημειώνει.

Ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι «η επί της ουσίας παράθεση απόψεων θα συμβάλει στην προώθηση της εικόνας μιας πλουραλιστικής παράταξης που δεν αναλώνεται σε εσωτερικές διαμάχες, ούτε και μικροπολιτικές συζητήσεις».

Καταλήγει δε με την επισήμανση, πως «στον αγώνα αυτό είμαστε όλοι σύντροφοι και όχι αντίπαλοι. Η ενότητα, η ποιότητα του διαλόγου και η τεκμηρίωση των θέσεων μας, θα πείσουν τους Έλληνες πολίτες ότι μπορούμε, με τη δική τους συμμετοχή, να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές των εξελίξεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.