Γκάγκα: Το ΕΣΥ πιέζεται σε όλη τη χώρα – Παπαευαγγέλου: Μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη τη χώρα

Το ΕΣΥ πιέζεται παρά πολύ αυτήν τη στιγμή. Αυτό για τα τμήματα covid σημαίνει έως και πενταπλάσια εργασία για γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται σε αυτά. Οι ασθενείς χρειάζονται οξυγονοθεραπεία και το οξυγόνο στο νοσοκομεία τελειώνει σε μια μέρα, εκεί που υπό φυσιολογικές συνθήκες τελείωνε σε μια εβδομάδα, τόνισε κατά την αποψινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας η αν. υπουργός, Μίνα Γκάγκα, η οποία για μία ακόμη φορά έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων και εμβολιασμό από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου επισήμανε πως βρισκόμαστε μέσα στο τέταρτο κύμα της πανδημίας με μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια. Τα ενεργά κρούσματα φτάνουν πλέον τα 47.000 και καταγράφεται αύξηση 50% των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα. Η πληρότητα, όπως είπε, στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης φτάνει στο 97% και το ΕΣΥ θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες. Όπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου αύξηση καταγράφεται τελευταία και στις ηλικίες άνω των 60 ετών και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων θα βοηθήσει ώστε να δούμε μείωση των κρουσμάτων στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.