ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ – ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η AFS Intercultural Programs (Ελληνικά Μορφωτικά Προγράμματα Διεθνών Ανταλλαγών, AFS Greece) προσφέρει ευκαιρίες υποτροφιών σε Έλληνες μαθητές Λυκείου για να συμμετάσχουν σε προγράμματα διεθνών ανταλλαγών στο εξωτερικό, στο πλαίσιο του Global Citizen Scholarship Program που υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, η AFS Greece με τη δωρεά του ΙΣΝ προσφέρει 11 πλήρεις υποτροφίες σε Έλληνες και Ελληνοκύπριους μαθητές, για σπουδές στην Αργεντινή, το Βέλγιο, τον Καναδά, τη Δανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες, τη Σερβία, τη Σουηδία, την Τυνησία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, προσφέρονται και μερικές υποτροφίες για σπουδές στην Τσεχία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Ελβετία.
Τον προηγούμενο χρόνο, το πρόγραμμα Global Citizen Scholarship Program έλαβε σχεδόν 450 αιτήσεις, από περισσότερες από 80 κοινότητες στην Ελλάδα και την Κύπρο, για 13 διαθέσιμες υποτροφίες, αριθμός κατά 50% αυξημένος σε σχέση με το πρώτο έτος υλοποίησης του προγράμματος.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα περνούν μια ακαδημαϊκή χρονιά στη χώρα υποδοχής τους, ζώντας μαζί με μια τοπική οικογένεια. Οι αιτήσεις είναι ανοικτές για τους συμμετέχοντες που είναι γεννημένοι μεταξύ 1-1-2004 και 31-12-2007.
Η AFS Greece είναι υπεύθυνη τόσο για την επιλογή των συμμετεχόντων όσο και για την επιλογή των σχολείων και οικογενειών υποδοχής στις εκάστοτε χώρες.
Η διαδικασία της διαδικτυακής υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Ιανουαρίου 2022, για τα ακαδημαϊκά προγράμματα που ξεκινούν το φθινόπωρο του 2022. Για να υποβάλετε αίτηση, να μάθετε περισσότερα ή να εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις, επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://afs.org.gr. Για άμεσες ερωτήσεις, μπορείτε να στείλετε email στη διεύθυνση info.greece@afs.org

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.