Γερουλάνος από Χανιά: Να διασφαλίσουμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα

Την ανάγκη να διασφαλιστεί η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα και το ΚΙΝΑΛ να προχωρήσει μπροστά ενωμένο και δυνατό, τόνισε σήμερα από τα Χανιά, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στις διαδικασίες για την εκλογή της νέας ηγεσίας, σημειώνοντας ότι είναι μία γιορτή της δημοκρατίας.

Όπως επεσήμανε, «η διαδικασία είναι μία δημοκρατική διαδικασία, είναι μία υπέροχη διαδικασία και θα πρέπει να κρατηθεί ως γιορτή της δημοκρατίας με έναν ουσιαστικό διάλογο, με πραγματική αφοσίωση σε αυτά τα οποία πρεσβεύει το κόμμα, δημοκρατικές, ανοικτές διαδικασίες που προσκαλούν τους πάντες να ψηφίσουν, έτσι ώστε να δώσουμε δύναμη και κύρος στην διαδικασία. Θεωρώ ότι μέχρι τώρα έχουμε πάει καλά. Να κρατήσουμε το ίδιο ύφος στις επόμενες εβδομάδες γιατί αυτή είναι η παρακαταθήκη που παίρνουμε από τη Φώφη Γεννηματά, την παρακαταθήκη της ενότητας που πρέπει να τη διασφαλίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι και δυνατοί».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στους τάφους των Βενιζέλων, στο Ακρωτήρι, από όπου αναφέρθηκε στα οράματα των Βενιζέλων: «Ξεκινώ την περιοδεία μου στην Κρήτη από τους τάφους των Βενιζέλων, έναν χώρο ο οποίος συμβολίζει όλα τα δημοκρατικά ιδεώδη για τα οποία έχουμε παλέψει και για τα οποία έχει παλέψει η παράταξή μας. Ιδεώδη, τα οποία πρέπει να κρατήσουμε ζωντανά και να τα φέρουμε στο σήμερα. Να τα μεταφράσουμε σε πολιτικές προτάσεις, οι οποίες μπορούν να πάνε την Ελλάδα μπροστά. Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι οραματίστηκαν μία Ελλάδα πολύ διαφορετική, την πίστεψαν απέναντι σε όλες τις κακουχίες που υπήρχαν τότε και κατάφεραν με τη δουλειά τους να πετύχουν τους στόχους που έβαλαν. Τέτοιους στόχους πρέπει να βάλουμε σήμερα και αντί να κοιτάμε πίσω και να επαναλαμβάνουμε τα λάθη τους παρελθόντος, να σκεφτούμε ριζοσπαστικά, να σκεφθούμε δημοκρατικά και να προχωρήσουμε τη χώρα μπροστά, βασισμένοι σε αυτές τις αρχές και τις αξίες, για τις οποίες πάλεψαν και έδωσαν όλοι τους τη ζωή ο Ελευθέριος και ο Σοφοκλής Βενιζέλος».

Ο κ. Γερουλάνος συναντήθηκε με πολίτες στα Χανιά, ενώ επόμενοι σταθμοί του σήμερα είναι το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.