Πόλο συνεδριακού τουρισμού φιλοδοξούν να αποτελέσουν τα Ιωάννινα

Τον τρίτο πόλο συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, φιλοδοξούν να αποτελέσουν τα Ιωάννινα και για τον σκοπό αυτό ο δήμος Ιωαννιτών έχει δρομολογήσει τη διαδικασία για την ίδρυση Γραφείου Προσέλκυσης Συνεδρίων (Convention Bureau).

Μιλώντας σε εκδήλωση, στο πλαίσιο της 36ης Διεθνής Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών, Γιώργος Λώλης, υπογράμμισε ότι η πόλη διαθέτει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες με υψηλής ποιότητας αίθουσες συνεδρίων. Επιπλέον, υπογράμμισε, ότι η πόλη προσφέρει οτιδήποτε μπορεί να ζητήσει ο επισκέπτης, είναι κοντά στο βουνό, αλλά και στη θάλασσα και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πόλο έλξης 365 μέρες τον χρόνο.

Την πεποίθηση ότι η Ήπειρος μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου, εξέφρασε η διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας, Ιουλία Μαρκούλη. Επισήμανε, ακόμη, ότι τα Ιωάννινα είναι “ολιστικός προορισμός”, διαθέτουν εξαιρετικά καταλύματα και καταστήματα εστίασης, ενώ οι άνθρωποι της Ηπείρου δίνουν νόημα στον όρο φιλοξενία.

“Case study” μπορούν να αποτελέσουν τα Ιωάννινα και η ευρύτερη περιοχή, καθώς έκαναν πράξη τον τουρισμό 365 ημερών, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, Σπύρος Σουρέλης. Πρόσθεσε, δε, ότι στην επίτευξη αυτού του στόχου συνέβαλαν οι υποδoμές, η δημιουργία καινούργιων ξενοδοχείων και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων, τα συνέδρια, οι αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις, αλλά και οι σχολικές εκδρομές.

Στο ιστορικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα που διαθέτει η περιοχή αναφέρθηκε η περιφερειακή σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου, Γιώτα Ναυρόζογλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βουλη: Ψηφιζεται σημερα στην Ολομελεια το νομοσχεδιο για τον νεο Ποινικο Κωδικα- Θα το υπερψηφισει και ο Ανδρεας Λοβερδος υποφηφιος για τη αρχηγια του ΚΙΝΑΛ, διαφοροποιουμενος απο την θεση του κομματος του, που ψηφιζει “παρων” – Ποιες αλλαγες περιεχει το νομοσχεδιο

Σχετικα αρθρα

μπορει να σας ενδιαφερουν

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.