Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής: Προβάδισμα 9,7 μονάδων για την ΝΔ- Ποιο το σκηνικό στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ

Προβάδισμα 9,7 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής. Ωστόσο και τα δυό κόμματα βλέπουν μείωση των ποοσοστών τους, ενώ το ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται ενισχυμένο φτάνοντας μια ανάσα από το 10%.

Πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Metron για το Βήμα της Κυριακής. στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 28% (με πτώση 3 μονάδων από το 31% της προηγούμενης μέτρησης), ο ΣΥΡΙΖΑ 18,3% (πτώση 2 μονάδων από το 20,3%) και το ΚΙΝΑΛ στο 9,8% από 8,5%. Ενισχυμένα επίσης εμφανίζονται το ΚΚΕ με 5,1% (4,7%), η Ελληνική Λύση με 4,3% (3,85) και το ΜέΡΑ25 (4% έναντι 3,4%). Η Χρυσή Αυγή 1,2% και οι Ελληνες για την Πατρίδα 1,4% (1,6%).

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,7%.

Στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται κάμψη για την κυβέρνησηΜητσοτάκη, η οποία για πρώτη φορά μετά τις εκλογές κινείται κάτω από το 30%. Οι ερωτηθέντες εκτιμούν μάλιστα σε ποσοστό 54% ότι η χώρα αυτή την περίοδο κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση έναντι 38% που εκτιμά το αντίθετο. Υποχώρηση στα ποσοστά του βλέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο για πρώτη φορά μετεκλογικά η ψαλίδα του από τη ΝΔ κινείται κάτω από το διψήφιο.


Ποια τα δεδομένα στο ΚΙΝΑΛ

Η δημοσκόπηση της Metron ερευνά τις διαθέσεις της κοινής γνώμης και για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής.

Η μέτρηση γίνεται σε τρία πεδία:

  1. Το γενικό εκλογικό σώμα που ορίζεται ως τα όρια της «εκλογικής επιρροής» του ΚΙΝΑΛ που φτάνει στο 45%. Εδώ προβάδισμα έχει με 25% ο Ανδρέας Λοβέρδος, δεύτερος με 18% ο Νίκος Ανδρουλάκης, τρίτος με 15% ο Γιώργος Παπανδρέου, ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος με 8%, ο Χάρης Καστανίδης με 6% και ο Παύλος Χρηστίδης 5%.

Σε αυτή την περίπτωση μετρώνται και τα αποτελέσματα για τα ζευγάρια που πάνε στο β’ γύρο: Στο δίδυμο Ανδρουλάκη-Παπανδρέου ο ευρωβουλευτής δείχνει να κερδίζει με 60% έναντι 25% του πρώην πρωθυπουργού. Σε δίδυμο Λοβέρδου – ΠΑπανδρέου κερδίζει ο Λοβέρδος με 52% έναντι 28%. Τέλος στο δίδυμο Ανδρουλάκη-Λοβέρδου κερδίζει ο πρώτος με 42-40%.

  1. Το εκλογικό σώμα, που δηλώνει τώρα ότι θα ψηφίσει ΚΙΝΑΛ (9,8% σήμερα) όπου Λοβέρδος και Ανδρουλάκης είναι ισόπαλοι με 26% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 23%. Ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης με 6%, ο Παύλος Χρηστίδης με 5% και ο Παύλος Γερουλάνος με 4%. Στο β’ γύρο, εφόσον το δίδυμο είναι Ανδρουλάκης-Παπανδρέου κερδίζει ο ευρωβουλευτής με 59-32%. Στο ζευγάρι Λοβέρδου-Παπανδρέου εκλέγεται ο πρώτος με 50-38 ενώ στην περίπτωση που πάνε β’ γύρο Ανδρουλάκης-Λοβέρδος προκρίνεται ο κ. Ανδρουλάκης μμε 49-38%.
  2. Οι ψηφοφόροι που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου (ποσοστό 6,8%). Σε αυτό το σώμα ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 28%, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι δεύτερος με 27%, τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 23%, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης με 6% και ο Παύλος Γερουλάνος με 5%. Στο β’ γύρο σε αυτό το εκλογικό σώμα, στο δίδυμο Ανδρουλάκης-Παπανδρέου προηγείται ο πρώτος με 55-38, στο ζευγάρι Ανδρουλάκης-Λοβέρδος επίσης ο ευρωβουλευτής προηγείται με 49-38 ενώ στο δίδυμο Λοβέρδος-Παπανδρέου νικητής εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός με 46% έναντι 44% του κ. Λοβέρδου.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.