Βρετανία: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει αρκετές γαλοπούλες για τα Χριστούγεννα, λένε οι παραγωγοί πουλερικών

Οι Βρετανοί παραγωγοί πουλερικών ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα υπάρχουν αρκετές γαλοπούλες για τα Χριστούγεννα αφού η βιομηχανία επικεντρώθηκε στην παράδοση ολόκληρων πουλερικών προκειμένου να αντιμετωπίσει την έλλειψη εργαζομένων στις μονάδες επεξεργασίας κρέατος.

Ο Ρίτσαρντ Γκρίφιθς, διευθύνων σύμβουλος του Βρετανικού Συμβουλίου Πουλερικών (BPC), είπε ότι οι πελάτες θα έχουν φέτος λιγότερες επιλογές αλλά επέμεινε ότι όποιος θέλει να αγοράσει γαλοπούλα θα μπορέσει να την προμηθευτεί.

«Σίγουρα θα υπάρχουν αρκετές γαλοπούλες για τα Χριστούγεννα. Νομίζω ότι το βάρος θα δοθεί σε ολόκληρες γαλοπούλες και σε πολύ απλά κομμάτια στήθους και ρολά κρέατος», δήλωσε. «Αυτος ο εξορθολογισμός στην επιλογή των προϊόντων μάς βοήθησε σε ό,τι αφορά τους συνολικούς όγκους».

Νωρίτερα φέτος, με τον κλάδο να αντιμετωπίζει τεράστια πίεση από τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού λόγω της κρίσης της COVID-19 και του Brexit, το BPC εκτίμησε ότι η παραγωγή γαλοπούλας θα είναι μειωμένη κατά 20% φέτος, πιθανόν απειλώντας το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γεύμα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση επέτρεψε στις εταιρίες του κλάδου να προσλάβουν 5.500 προσωρινούς εργαζομένους από το εξωτερικό.

Οι φόβοι για έλλειψη νωπού κρέατος πουλερικών κατά τη διάρκεια των εορτών οδήγησε τους Βρετανούς να προμηθευτούν νωρίς κατεψυγμένα προϊόντα.

Η εταιρία έρευνας αγοράς Kantar ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι οι πωλήσεις κατεψυγμένων πουλερικών ήταν αυξημένες κατά 27% σε ετήσια βάση στις τέσσερις εβδομάδες έως την 31η Οκτωβρίου, με τους Βρετανούς να ξοδεύουν επιπλέον 6,1 εκατ. λίρες (περίπου 7,1 εκατ. ευρώ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.