Θεσσαλονίκη: Διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα για τη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου

Διαγωνισμό για το έργο διάνοιξης της οδού Αγίου Δημητρίου πρόκειται να προκηρύξει το επόμενο διάστημα η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το έργο θα αφορά στο τμήμα της οδού από την οδό Κατσιμίδη μέχρι και την οδό Μήλου, καθώς η σχετική μελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί. Η κυκλοφοριακή αυτή παρέμβαση αναμένεται να προσφέρει ανάσα σε χιλιάδες πολιτών, διευκολύνοντας την κίνηση σε όλη την πόλη αλλά και την έξοδο προς τον περιφερειακό.

   Σύμφωνα με τη μελέτη, ο υφιστάμενος ισόπεδος κόμβος επιβαρύνεται αρκετά, καθώς αποτελεί τμήμα των βασικών ζωνών προέλευσης και προορισμού στο κέντρο της πόλης. Η περιοχή που μελετήθηκε, εξάλλου, αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης πεζών και ποδηλατών λόγω των ποικίλων χρήσεων που συνυπάρχουν σε αυτή (σχολικό συγκρότημα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αθλητικές εγκαταστάσεις).

   Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση, για το κομμάτι από την οδό Μήλου μέχρι τη Βενιζέλου προβλέπονται δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,25μ. καθεμία, από μία λωρίδα πλάτους δύο μέτρων ανά κατεύθυνση, που θα χρησιμοποιηθούν για στάθμευση, κεντρική νησίδα πλάτους τριών μέτρων και πεζοποδηλατόδρομος πλευρικά. Για το τμήμα από τη Βενιζέλου μέχρι την Κατσιμίδη προβλέπονται δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,25μ. η κάθε μία, μία λωρίδα αποκλειστική αριστερής στροφής πλάτους 3,25μ., κεντρική νησίδα πλάτους 3,8 μ και πεζοποδηλατόδρομο πλευρικά.

   Ο δρόμος για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου άνοιξε με τα έργα κατεδάφισης κτισμάτων στη στροφή της Τριανδρίας, τα οποία υλοποίησε η παρούσα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε περίπου 600.000 ευρώ.

   Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το κόστος θα καλυφθεί από τέλη ελεγχόμενης στάθμευσης, στη λογική της επιστροφής τους προς τους ίδιους τους πολίτες μέσα από σημαντικά οδικά έργα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.