Γιώργος Παπανδρέου: Ο καταναλωτής πληρώνει το μάρμαρο από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια

Tα “κόκκινα” δάνεια και η ακρίβεια ήταν τα δύο σημαντικά θέματα που συζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Καταναλωτών.

Μετά τη συνάντηση, ο υποψήφιος για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής τόνισε ότι «υπάρχει μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα, άρα απαιτείται άμεση και καθοριστική κυβερνητική παρέμβαση». Επικαλέστηκε μάλιστα τις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι διαπιστώνει σοβαρό πρόβλημα στο πώς συμπεριφέρονται οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων προς τους δανειολήπτες και κάλεσε την κυβέρνηση να ασκήσει επιτέλους τον ρυθμιστικό της ρόλο.

«Δυστυχώς, τόσο αυτή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση ενώ αντιμετώπισαν με ψέματα και υποκρισία το δικό μας νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, άφησαν την κατοικία στο έλεος των funds», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Όσον αφορά την ακρίβεια, ανέφερε ότι πληθωρισμός επηρεάζεται σε αυτήν τη συγκυρία και από εξωγενείς παράγοντες. Υπογράμμισε όμως ότι «στη χώρα μας, η εξωγενής κρίση ανέδειξε δομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να πληρώνει πάντα το μάρμαρο ο καταναλωτής».

«Όχι μόνο το σύνολο αυτών των αυξήσεων να μεταφέρεται στο τελικό προϊόν, αλλά να δημιουργείται χώρος για τους κάθε λογής κερδοσκόπους. Είναι σαφές ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν πληροί το ρόλο της. Αλλά αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος» προσέθεσε και κατέληξε λέγοντας πώς χρειάζεται να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών με πρώτο βήμα την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.