Αλέξης Τσίπρας: Όταν όλοι μας μετράμε θύματα, αυτός μετράει ψήφους

«Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο. Ανήκει σε αυτόν που έκανε το ενδέκατο σε σειρά διάγγελμα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη γι’ αυτό που εδώ και δύο χρόνια βιώνουμε» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας έτσι στο διάγγελμα Μητσοτάκη.

«Ακόμα και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που έφτιαξε, είναι είτε πρόχειρες, είτε υποστελεχωμένες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

«Συνεχίζει ακόμα και σήμερα να μιλά για πανδημία ανεμβολίαστων, λες και οι εμβολιασμένοι σήμερα δεν νοσούν ή δεν μεταδίδουν τον ιο. Όταν όλοι μας μετράμε θύματα, αυτός μετράει ψήφους» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μόλις προχθές μας είπε ότι δεν θα γίνουμε Αυστρία — και σήμερα, ανακοίνωσε lockdown για τους ανεμβολίαστους. Είναι απαραίτητο το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, είναι αναγκαίο το επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε σε ουσιαστικά μέτρα», προσέθεσε.

Επίσης ζήτησε την απομάκρυνση του Θάνου Πλεύρη από το υπουργείο Υγείας ώστε να αναλάβει ένας υπουργός κύρους και αποδοχής για να υλοποιήσει ουσιαστικά μέτρα που θα μπορούν να ανασχέσουν την πανδημία του κορωνοϊού.

«Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα τον εμβολιασμό στα Σώματα Ασφαλείας και στο στρατό. Είναι αδιανόητο να ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ενας ανεμβολίαστος αστυνομικός», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει «να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών Υγείας που έχει προαναγγείλει για το 2022, την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει».

«Πέρα από το κυλιόμενο ωράριο, πρέπει να επανέλθει η τηλεργασία, όπου αυτό είναι απαραίτητο και εφικτό», σημείωσε επίσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι έστω και τώρα, «είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου να αλλάξει στρατηγική ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Και ζήτησε να ληφθούν τα εξής μέτρα:

  • Άμεσα επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων.
  • Αυστηρότερα μέτρα στον εμβολιασμό στα σώματα ασφάλειας και στον στρατό.
  • Να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση μαζικά δωρεάν τεστ για όλους.
  • Να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών υγείας, που είχε ανακοινώσει για το 2022.
  • Να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στα σχολεία.
  • Να αυξηθούν άμεσα τα λεωφορεία, ακόμη και με επιτάξεις οχημάτων.
  • Να εγκατασταθούν συστήματα εξαερισμού στο μετρό.
  • Να επανέλθει η τηλεργασία σε δημόσιο κα ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: newsit.gr

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.