Αίγυπτος: Ανοίγει ξανά η αρχαία Λεωφόρος των Σφιγγών του Λούξορ, στις 25 Νοεμβρίου

Στις 25 Νοεμβρίου, ανοίγει και πάλι η αρχαία Λεωφόρος των Σφιγγών του Λούξορ της Αιγύπτου, με μία τελετή που αναμένεται να είναι επιβλητική και ανάλογη της περσινής χρυσής παρέλασης των Φαραώ που μετέφερε 22 μούμιες από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου της πλατείας Ταχρίρ στο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού που βρίσκεται στο παλαιό Κάιρο.

Όπως ανέφερε το αιγυπτιακό υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, η Λεωφόρος των Σφιγγών εκτείνεται σε μήκος 2.700 μέτρων ανάμεσα στους αρχαίους ναούς του Καρνάκ και του Λούξορ, μία περιοχή που δίκαια χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο, αντανακλώντας τον τεράστιο πλούτο του αρχαίου πολιτισμού της Αιγύπτου.

Στην περιοχή, οι αρχές πραγματοποίησαν σημαντικές εργασίες αποκατάστασης της περιοχής και των αρχαιολογικών χώρων τους τελευταίους μήνες.

Η εκδήλωση, την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν πρέσβεις από πολλές χώρες και αρκετοί επίσημοι, εντάσσεται στο πλαίσιο της Αιγύπτου για την αναζωογόνηση του τουρισμού της Χώρας του Νείλου.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.