Παύλος Γερουλάνος: Είμαστε στην πλευρά των πολλών και όχι των λίγων και εκλεκτών

«Έμεινα στο ΠΑΣΟΚ από την ώρα που μπήκα και επέμεινα στα σύμβολα όταν όλοι υπέγραψαν να σβήσουν. Τότε είπα: «ό,τι θάβεται εδώ μέσα, θα αναστηθεί εκεί έξω, στην κοινωνία». Αυτό έγινε. Διότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου που πίστεψε ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να μεγαλουργήσει, και αυτή η παρακαταθήκη έχει ακουμπήσει τους Έλληνες βαθιά» αναφέρει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Προσθέτει ότι «η αλλαγή ονόματος γίνεται ως επιστέγασμα μιας διαδικασίας που απαιτεί νέο πρόγραμμα, νέο καταστατικό και νέα στελέχη, όχι για να βάλουμε προβλήματα κάτω από το χαλί. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε στην πολιτική για να προτείνουμε λύσεις στις αγωνίες των πολιτών για το αύριο. Είμαστε στην πλευρά των πολλών και όχι των λίγων και εκλεκτών. Αυτός πρέπει να είναι ο κοινός μας παρονομαστής και έτσι θα πορευτούμε στην επόμενη μέρα».

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί να τον προτιμήσει ένας ψηφοφόρος και τι θα αλλάξει αν οι εκλογές τον αναδείξουν νικητή, είπε «διότι έχω ένα σχέδιο για τον χώρο και τη χώρα και μπορώ να το υποστηρίξω. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα παράξει κοινωνικό, πολιτισμικό και οικονομικό πλούτο όταν απελευθερώσουμε τις δημιουργικές της δυνάμεις. Όταν περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες έχουν πρόσβαση στην εξουσία. Για αυτό πιστεύω σε μια ριζοσπαστική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, και στην αποσυγκέντρωση της εξουσίας σε θεσμούς όπως οι ΟΤΑ, τα επιμελητήρια, οι συνεταιρισμοί και τα πανεπιστήμια».

«Μόνο μια ριζική διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας μπορεί να φέρει στο προσκήνια νέες δυνάμεις, να διανείμει τον πλούτο δίκαια και οδηγήσει στην πρόοδο. Αν συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ίδιο παρωχημένο μοντέλο παραγωγής, θα οδηγηθούμε ξανά στην χρεοκοπία. Την οποία όμως, θα πληρώσουν μόνο τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, αφού οι πλούσιοι προστατεύουν το κεφάλαιο τους αλλού» τονίζει.

Αναφορικά με την συνεργασία με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, απάντησε με το ρητορικό ερώτημα «με ποιο κόμμα να συνεργαστούμε για την αποσυγκέντρωση της εξουσίας;»

Όπως εξήγησε ο κ. Γερουλάνος, καταλήγοντας στη συνέντευξή του, «όλα τα προβλήματα της χώρας πηγάζουν από ένα σύστημα που έχει σπάσει, όμως τα μεγάλα κόμματα το υπηρετούν ακόμη πιστά. Η μεν Νέα Δημοκρατία, με το δήθεν «επιτελικό» κράτος, που υπεσυγκεντρώνει όλες τις εξουσίες, ο δε ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να καπελώσει όλους τους θεσμούς που εγώ θέλω να απελευθερώσουμε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε, πατώντας στα δικά μας πόδια».

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.