Βρετανία-G7: Διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Ανάπτυξης στις 10-12 Δεκεμβρίου

H Βρετανία θα φιλοξενήσει τους υπουργούς Εξωτερικών και Ανάπτυξης των βιομηχανικών κρατών-μελών της Ομάδας των Επτά (G7) και της Ένωσης Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) σε μία διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ από τις 10 ως τις 12 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Λονδίνο.

Η διάσκεψη θα εξετάσει ζητήματα συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής αντοχής μετά την COVID-19, της παγκόσμιας υγείας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

Μεταξύ των υπουργών που θα λάβουν μέρος στη διάσκεψη είναι οι υπουροί της Μαλαισίας, της Ταϊλάνδης και της Ινδονησίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που πρόσθεσε ότι πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή υπουργών της ASEAN σε διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της G7 και πως η εξέλιξη αυτή αντανακλά «την αυξανόμενη στροφή της Βρετανίας προς την περιοχή της Ινδίας και του Ειρηνικού».

Η Βρετανία έχει την κυλιόμενη προεδρία της G7 για το 2021 και έχει ήδη φιλοξενήσει την παγκόσμια διάσκεψη COP για το κλίμα στη Γλασκώβη αυτό το μήνα και τη διάσκεψη των ηγετών της G7 στο παραθαλάσσιο θέρετρο Κάρμπις Μπέι τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.