Γερουλάνος: Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώνουν μόνα τους την ευθύνη του προσφυγικού- Συνεργασία σε τοπικό, εθνικό και επίπεδο ΕΕ

«Τα ακριτικά νησιά σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης αυτού του φαινομένου που δύσκολα θα σταματήσει. Ένα φαινόμενο που όπως βλέπετε εργαλειοποιείται από τους γείτονες για να δημιουργήσει πρόβλημα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή στον ΠΟΛΙΤΗ της Χίου.

    «Η Αθήνα επίσης φέρει ένα μεγάλο βάρος της ευθύνης και όταν κατέβηκα για δήμαρχος έλεγα το ίδιο πράγμα, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και να μην μιλάμε για ελληνική αλληλεγγύη. Δεν γίνεται άλλα μέρη της χώρας να κουβαλούν όλο αυτό το βάρος και άλλα να μην έχουν καμία ευθύνη. Χρειάζεται μία συνεργασία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αλλά και σε υπερεθνικό επίπεδο μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα αποφορτίσει συγκεκριμένες περιοχές της χώρας» πρόσθεσε ο Π. Γερουλάνος και σημείωσε καταλήγοντας:

    «Θα ήταν λάθος αν πει κάποιος ότι το φαινόμενο αυτό μπορεί να το σταματήσει, βεβαίως μπορεί να γίνεται αυστηρός έλεγχος στα σύνορα, βεβαίως μπορεί να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τους γείτονες για το πώς συμπεριφέρονται απέναντι σε αυτές τις ψυχές, αλλά από εκεί και πέρα χρειάζεται μία πολύ σοβαρή εσωτερική δουλειά και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός της Ελλάδος ώστε την ευθύνη να μην την κουβαλούν μόνο συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές».

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.