Θου Κύριε…

ΔΕΝ χωράει ο νους ανθρώπου, όλα αυτά που ακούστηκαν στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη «Αλήθειες με την Ζήνα» με αφορμή την μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον ιερέα στα Καλύβια Αττικής και στην οποία γίνεται αναφορά για συμφωνίες με γραφεία τελετών και χρήματα που παίρνει ο ιερέας και θάβει νεκρούς στην αυλή του σπιτιού του!!! Ουσιαστικά πρόκειται για παράνομο νεκροταφείο που έχει στο σπίτι του και κατά βάση θάβει βρέφη και παιδιά.!!!

Σύμφωνα λοιπόν με την μήνυση που έχει γίνει και όσα ακούστηκαν στην εκπομπή στον χώρο αυτό υπάρχει σπίτι στο οποίο κατοικεί ο ιερέας με τη σύζυγο και τα παιδιά του, ένας ναός που κανεις δεν γνωρίζει αν λειτουργεί νόμιμα, μία δεύτερη εκκλησία που δεν έχει ολοκληρωθεί και στον ίδιο χώρο υπάρχουν δύο παράνομα κοιμητήρια. Στο ένα, που βρίσκεται στο πίσω μέρος γίνονται ταφές ενηλίκων και στο δεύτερο ταφές βρεφών και παιδιών.

Μάλιστα στη μήνυση επισημαίνεται ότι γίνονται συμφωνίες με γραφεία τελετών και χρήματα που παίρνει ο ιερέας για κάθε έναν που θάβει στην αυλή του σπιτιού του και επίσης να σημειωθει οτι η πλειοψηφία των μικρών τάφων –ταφάκια όπως τα αποκαλεί ο ιερέας– είναι από την περίοδο του 2020-2021.

Από την πλευρά του ο ιερέας υποστηρίζει στην κάμερα της εκπομπής ότι είναι νόμιμος. Όταν ο δημοσιογράφος εκπομπής τον ρωτά για τους τάφους τότε γίνεται πιο συγκεκριμένος και υποστηρίζει ότι: «Είναι κάτι βρεφάκια, επειδή έχουν υπερκορεστεί τα νεκροταφεία Α’, Β’ Γ’, δεν υπάρχουν θέσεις γι΄ αυτά τα παιδιά. Συνεννοήθηκα με μία ψυχούλα και έρχονται εδώ οι γονείς και τα ενταφιάζουν. Έχουν δικαίωμα οι Ιερές Μονές και τα Μετόχια να έχουμε χώρο ενταφιασμού. Από μία παρεξήγηση κάποιο πρόσωπο πήγε και είπε ότι παρανόμως έχουμε αυτή την κατάσταση,. Πήγα στους δικηγόρους του υπουργείου και πήρα την διάταξη. Είναι καμιά 20αριά ταφάκια!!!».

Τι να πει κανείς με όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ; Το «Θου Κύριε ….» δεν φθάνει και το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν πρόκειται να κανει κατι για να σταματησει η συγκεκριμένη ανιερη πραξη…  

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.