Παύλος Γερουλάνος από τη Λάρισα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, απειλή για το αγροτικό εισόδημα

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, είχε σήμερα το πρωί στη Λάρισα, ο Παύλος Γερουλάνος, ξεκινώντας την περιοδεία του στη Θεσσαλία. Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον δήμαρχο αλλά και για τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης: 

«Είναι πολύ μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι στη Λάρισα. Που είμαι πάλι με τον δήμαρχο. Ξέρει το σχέδιο μου για την αποσυγκέντρωση της εξουσίας και το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Έχουμε πάρει και κοινές πρωτοβουλίες για τους δήμους στους οποίους υπηρετούμε. Εγώ στον δήμο Αθηναίων, εκείνος εδώ στον δήμο Λαρισαίων. Και για τη σεξουαλική παρενόχληση και για τις ενεργειακές κοινότητες».  

Ο Παύλος Γερουλάνος από τη Λάρισα, μίλησε για τη μεγάλη σημασία του πρωτογενούς τομέα και άσκησε αυστηρή κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης: 

«Σήμερα το εισόδημα των αγροτών συμπιέζεται από την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Από νομοσχέδια που έχει περάσει ο κ. Χατζηδάκης και στερεί την ευκαιρία στους αγρότες να παράγουν τη δική τους ενέργεια και να τροφοδοτούν έτσι την ύδρευση των χωραφιών τους. Είναι απαράδεκτο, με την ενεργειακή κρίση που ζούμε, με τα περιβαλλοντολογικά θέματα που βιώνει η χώρα, να μην μπορούν οι αγρότες να αυξήσουν το εισόδημα τους μειώνοντας το κόστος ύδρευσης, επενδύοντας σε ενεργειακές κοινότητες. Είναι τόσο απλό να λύσουμε 2 προβλήματα μαζί και αυτή η κυβέρνηση η οποία θέλει να λέει ότι είναι προοδευτική, θέλει να λέει ότι είναι κεντρώα, θέλει να λέει ότι είναι φιλική προς το περιβάλλον, παίρνει αποφάσεις οι οποίες είναι εντελώς στην αντίθεση κατεύθυνση. Από εδώ λοιπόν, από τη Λάρισα, θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο πρωτογενής τομέας υποφέρει αυτή τη στιγμή ενώ θα είχε τη δυνατότητα πραγματικά να μεγαλουργήσει. Είναι η ώρα τώρα να διορθωθούν τα λάθη που έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να μην μειωθεί περαιτέρω το εισόδημα των αγροτών».   

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για την εκτίμησή του από την μέχρι τώρα κατάσταση στην προεκλογική περίοδο, ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε:

«Προχωράμε καλά. Έχουμε μπροστά μας τις εκλογές. Πιστεύω το κλίμα είναι όσο καλό θα μπορούσε κανείς να ζητήσει. Και θέλω να πιστεύω ότι και την επόμενη μέρα με την προοπτική που θα δώσουμε στο Κίνημα Αλλαγής, θα είμαστε πάλι όλοι μαζί ενωμένοι και θα προχωρήσουμε μπροστά».  

Ο Παύλος Γερουλάνος, που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, συνέχισε την επίσκεψή του με βόλτα στην πόλη και συναντήσεις με στελέχη του κόμματος και υποστηρικτές του.    

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.