Κίνα: Το Πεκίνο αντιτίθεται κατηγορηματικά στις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος κινεζικών εταιρειών και λέει πως έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε αντίμετρα

Η Κίνα αντιτίθεται κατηγορηματικά στις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος κινεζικών εταιρειών και θεωρεί πως οι κυρώσεις αυτές είναι αβάσιμες, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου Σου Τζουετίνγκ.

Η Κίνα θα διαμαρτυρηθεί επισήμως στις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα αυτό, δήλωσε η Σου.

Χθες, Τετάρτη, η αμερικανική κυβέρνηση περιέλαβε δώδεκα κινεζικές εταιρείες στην εμπορική μαύρη λίστα της λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική, επικαλούμενη σε μερικές περιπτώσεις τη βοήθεια που παρέχουν οι επιχειρήσεις αυτές στην ανάπτυξη κβαντικών υπολογιστών από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιζιάν δήλωσε κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων πως η Κίνα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπίσει τις εταιρείες της και επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να προχωρήσει σε αντίμετρα κατά των αμερικανικών κυρώσεων.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.