Ε.Σ.Α.μεΑ.: «Πρόσβαση παντού» από το ΣΕΦ; Μόνο χωρίς τα άτομα με αναπηρία

Αύριο είναι Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και των Δικαιωμάτων τους. Σε όλο τον κόσμο, το παγκόσμιο αναπηρικό κίνημα εργάζεται με σύνθημα «Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς», «Nothing about Us without Us», δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν δέχεται πλέον το πατρονάρισμα αιώνων από πολιτεία, κράτος, εκκλησία, εξουσία εν γένει.

Στην Ελλάδα θα πρέπει να όλοι να αντιληφθούν ότι τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν συλλογική φωνή που εκφράζεται από την ΕΣΑμεΑ και τις οργανώσεις μέλη της σε όλη την επικράτεια, και αποτελεί ανεπίτρεπτο και παράλογο γεγονός το ΣΕΦ να διοργανώνει εκδήλωση για τα άτομα με αναπηρία δίχως τα άτομα με αναπηρία. Μίλησε σχεδόν όλη η πολιτική ηγεσία της χώρας για το τι θα κάνει για τα άτομα με αναπηρία, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα να ακουστεί και η φωνή των ατόμων με αναπηρία, ιδιαίτερα δε τη στιγμή που η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία είναι κοινωνικός εταίρος, αναγνωρισμένος με νόμο. Ο τίτλος της ημερίδας «Πρόσβαση παντού» αναίρεσε τον εαυτό του, καθώς δεν έδωσε πρόσβαση στο οργανωμένο αναπηρικό κίνημα, παραβιάζοντας το άρθρο 4.3 της Σύμβασης που απαιτεί τη διαβούλευση και τη συμμετοχή των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις όπου τις αφορά.

Αύριο είναι Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και των Δικαιωμάτων τους και σήμερα το απόγευμα η ΕΣΑμεΑ παρουσιάζει σε διαδικτυακή εκδήλωση τα συμπεράσματα έρευνας σχετικά με τις στάσεις και της αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην αναπηρία. Ας αναλογιστούν οι οργανωτές της ημερίδας «Πρόσβαση παντού», ΣΕΦ, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, πώς κινούνται και τι είδους στάσεις και αντιλήψεις απέναντι στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους διαμορφώνουν οι ίδιοι.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.