Βουλή: Δεκτό με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

Δεκτό με ευρεία πλειοψηφία έγινε, από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο “Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών”. “Υπέρ” της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής, κατά ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ενώ η Ελληνική Λύση δήλωσε “παρών”.

Δεκτή από ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής (όχι από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελλ. Λύση και ΜέΡΑ25) έγινε και η τροπολογία με την οποία θεσπίζεται ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή σε γονείς και κηδεμόνες ανηλίκων οι οποίοι παραλείπουν την εγγραφή ή την εποπτεία τους ως προς τη φοίτηση. Σύμφωνα με τους συνυπογράφοντες υπουργούς Παιδείας Ν. Κεραμέως και Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, η τροπολογία αφορά σε γονείς που κρατούν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο, λόγω αντίθεσης στις μάσκες ή τις αυτοδιαγνωστικές εξετάσεις.

Απαντώντας στον προβληματισμό της αντιπολίτευσης για τις κοινωνικές αιτίες που ευθύνονται για τη μαθητική διαρροή, ο κ. Τσιάρας είπε ότι «προφανώς θα ελεγχθούν οι ιδιαίτερες συνθήκες κάποιων οικογενειών ή κάποιων ανθρώπων, που μπορεί να μην έχουν αυτή τη δυνατότητα (να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο) ή πιέζονται από τρίτους παράγοντες. Αλλά, το να το κάνει κανείς “συνειδητά” είτε λόγω ιδεοληψίας είτε λόγω αδιαφορίας είτε λόγω κακής άσκησης γονικής μέριμνας, είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο, και να μη το αντιμετωπίζει κανείς. Δεν είναι θέμα κοινής λογικής. Είναι θέμα ηθικής όλων μας», τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.